crnsydm Bu diyetler kişiye özel hazırlanıyor ben diyetisyen desteği almıştım 🙏🏻 bu arada devlette ücretsiz de bu hizmetin verildiğini duymuştum. Yine de genel olarak bahsetmem gerekirse kan şekerini hızla yükselten yüksek glisemik indeksli yiyeceklerden olan rafine karbonhidratlardan beyaz ekmek, pirinç makarna beslenme rutininizde yer almamalı, işlenmiş et ürünlerini tüketmemelisiniz (sosis salam sucuk). Rafine şeker içeren tatlılardan gazlı içecekler ve hazır meyve sularından olabildiğince uzak durmalısınız. Ben ekmek aşığı bir insanım. Hiçbir şey olmasın 1 ekmeği zeytinle yiyebilirim :) Ekmeği bırakamayacağımı söylediğim için diyetisyenim paketli olmayan güvendiğim bir fırından tam tahıllı ekmek alarak bunun yerini doldurmamı istemişti tabi porsiyonu belirleyerek 🥲 Ayrıca karbonhidrat varsa mutlaka yanında lifli besin olmalı ben ara öğünlerimde elma-yulaf tüketirdim. Protein ağırlıklı olarak tavuk eti, yumurta, mercimek ve nohut diyetimde ana besinleri oluşturuyordu diyebilirim. Az ama sık beslenmek temel kuraldı, 3 ana 2 ara öğün olacak şekilde diyetime uydum ve gebeliğim boyunca gestasyonel diyabete rağmen sadece 10 kilo aldım aç kalmadım ancak 4280gr bebiş doğurdum 🙃 bu da muhtemel sonuçlardan biriydi zaten. Sağlıklı günler 🌸