Merhaba Kızlar ❤️
Sizinle bugün iki yıllık serüvenim sonucunda nasıl mucizevi şekilde gebe kaldığımı anlatmak istiyorum. Belki bebek isteyen umutsuzluğa kapılan arkadaşlarıma umut olur ☺️
Kızlar ben 2.5 yıllık evliyim. İlk evlendiğim sene doğal bir şekilde gebe kaldım fakat boş keseydi ve alınması gerekti. Bu kürtaj sürecindan sonra polikistik over olduğumu öğrendim ve hali hazırda kilolu bir bayandım. Süreci oluruna bırakmama rağmen bir süre daha gebelik elde edemedik ve aşılama tedavisi olmaya karar verdik. İlk aşılamam özel, gayet bilinen bir hastanede yapıldı. Hastane eşimin örneğini aşılama olarak değil de sperm testi olarak almış ve fiyaskoydu. Tüm moralim yerlere indi ama sonrasında laboratuvar sonuçlarına istinaden bir kayıp olmadığı görülünce aşılamam yapıldı. Sonuç negatif oldu. Bunu da sindirmek için bir süre daha ara verip ikinci aşılamayı denedik Beta-HCG değerim yükseldi fakat sonra regl tarihimde kanamam oldu sanırım kimyasaldı. Yumurtalarım klomene cevap veriyor ve gayet sağlıklı büyüyordu son denememizi 1 sene kadar sonra yaptık ve yine negatifti. Tüm umudumu kaybettim, insanlara durumunu anlatamıyorsun zaten belli bir süre olmayınca insanlar kendinde ne hikmetse bunu açıkça sorma cesareti falan buluyor daha çok moral bozukluğu yaşanıyor vs vs vs.
Artık son çare tüp bebek kararı verdik. Etrafımızdan bir kaç kişiden duyduğumuz ve araştırmalarımızın sonucu bir merkeze gitmeye karar verdik. İlk görüşmem için 9 Aralım tarihine randevu aldım. Reglim 3 gün gecikmişti ama polikistik olduğum için bilenler bilir ki gayet doğal bir kaç gün sarkması. Muayene olduğumda doktorum 5 haftalık gebe olduğumu söyledi 🤭 Tabii ki inanamadım, ne yapacağımı bilemedim ama şu an 15+5 hamileyim 😇 🙈
Demem o ki; bazen gerçekten bu “kafayı rahatlatma” işe yarıyor. Umarım size ufak ta olsa moral ve umut olurum ve isteyen herkes güzel haberlerle bebeğini sağlımla kucağına alır 🌸❤️