Deletedmom308 Nisa İmran ismini düşündük. İkisi de sure ismi. Bu isimler çocuğa ağır gelir mi sizce bilenler var mı?(imamlara da soracağım ayrı olarak)
CnsyeniHamile Deletedmom308 uygunluğunu pek bilmemekle birlikte ikisi de ağır ama güzel isimler adı gibi bahtı da güzel olur inşallah meleğinin canım Nisa Nur şeklinde düşündün mü hiç Biri Allah’ın isimlerinden biri sure olur bu şekilde hani
Pekgokcen Deletedmom308 ikiside guzel isim uyumlu bence koyabilirsin agir gelcegini dusunmuyorum hayirlisi olsunn
N_e_s_e Deletedmom308 nisa kadın demek bence saçma kaçıyor biraz cnm iyi düşünün Kuranda geçiyor diye hersey de isim diye koyulmazki kulağa hoş geliyor belki ama anlamı da olması lazım bence zaten artık çoğu insan absürt ve saçma isimlere yönelmiş durumda
Deletedmom308 CnsyeniHamile İmran eşimin vefat eden annesinin ismi. O yüzden İmran’ı kesin olarak koycaz. Bende ikinci bi isim arıyorum yanına. Ama bir türlü karar veremedim
Deletedmom308 N_e_s_e aynen onu da düşündüm. Ama İmran da aslında erkek ismi 😞Özellikle anlamlı bir isim arıyorum.
N_e_s_e Deletedmom308 imranı koy onda bi sıkıntı yok , ama nisa Arapça kadın demek kadınlar suresı bana basit geliyor ne kadar kulağa hoş gelse de
[silindi] Deletedmom308 nisanın anlamı kadın demek ali imran da imran ailesinden bahseder kelime anlamı ne bilmiyorum bi bakmak lazım ama ağır değil her ikiside
Deletedmom308 [silindi] İmran da evine bağlı kalan, evine bakan erkek anlamındaymış. Biri kadın biri erkek ismi yani
Emelkanat Tam bilmiyorum ama kurandan iki isim ağır gelrbilir cnm sen yine araştır ben hocaya sordum nisa ismi güzel dedi bir sürü isimden kısmetse nisa olucak kızımın adı🤲
Deletedmom308 Emelkanat bende öyle şüphe ettim. Çünkü ikisi de sure ismi olduğu için ağır gelebilir sanki
Ssraa Ben de tam emin değilim ama ağır gibi duruyor. Gerçekten ismini taşıyamayan çocuklar oluyor çünkü. Diğer ismini biraz daha modern anlamı güzel bir isim seçebilirsin. Ben de ilkini mustafa diğerini daha modern bir isim düşünüyorum sarp, alp gibi. Mustafa haliyle hoş anlamlı ve ağır bir isim olduğu için :)
Deletedmom308 Ssraa Ya Nisa İmran ya Ece İmran olsun diyor eşim. O yüzden kararsızlık yaşıyorum. Anlamlı olmasını da çok istiyorum
Tubayusra İkiside ağır gelmez canım kuranda geçiyor ama anlamları basit isimlerin kuranda geçtiğine dikkat etmek gerektiği kadar anlamlarınada dikkat etmek gerek azra koyabilirsin asel olur yada ikra bunların anları güzel iki isim koymak sünnettir
Deletedmom308 Tubayusra ikisi de sure ismiymiş. Basit bir bağlaç kelime vs. Olsa bu kadar çok kararsızlık yaşamam ama sure adı olunca ağır gelebileceğini düşündüm 😞yine de hocalara danışıcam