Kilo verme değil ama sağlıklı kilo alma olur ancak, tabi başlangıç kilosuna da bağlı bir uzmandan destek alsanız cok daha iyi yönlendirir.
Ben gebelik sürecimi diyetisyen eşliğinde ilerlettim. Gebelik öncesinde de 15 kilo vermiştim kendisi ile.
Benim diyetisyenim kilo verdirmeye kesinlikle karşı , belki tüp bebek olduğu için gebeligim daha hassas bilmiyorum ama daha ilk aylarda bile bi kere kilo vermiştim hemen kalori arttırmıştı.
Şimdi 33. Haftadayim 8 kilo ile geldim buraya kadar 2 kilo en fazla alıp kapatacağız gibi görünüyor.
30lu haftalardan sonra mideye baskı olduğu için çok yenmiyor bir de benim tecrübeme göre.
Hayatının çoğu kilolu geçmiş surekli kilo al ver dongusunde olan ve daha önce 35 kilo bile vermiş biri olarak size tavsiyem kilo isini hiç umursamayin.
Bir uzmanla tabi ki görüşün onlarla sağlıklı kilo alma yaşarsınız hamileliginizde veya sağlık sorunu varsa onlar sizi çok daha iyi yönlendirir.
Bu haftalardan sonra kilo vermek artık önerilen birsey değil, ztn siz sağlıklı beslenirseniz burdan sonra aldığınız kiloların hepsi bebekle ilgili olur doğumdan sonra gider.
Hep kilo sorunu yaşamış biri olarak gebeliğin başında çok stresliydim bir de tüp bebek ilaclari vs derken kilo almaya da müsait yapım inanın kilo almaktan korkuyordum ama sonuna geldikçe takmıyorum. 5 kilo da alınsa 20 kilo da alınsa bebegin ve sizin sağlıkla doğumdan çıkmanız önemli olan sonucta sonrasında o kilolar bir şekilde gider , nacizane tavsiyem hamileliginizin keyfini çıkarın sağlıklı beslenmeye tabii ki devam edin ama kiloyu hiç düşünmeyin 🙏🙏