Kızlar selam doğum yapalı tam 12 gün oldu. Bende hikayemi size anlatmaya geldim.
Öncelikle ben sezeryan olmayı kendim tercih ettim. Vajinal doğuma cesaret edemedim açıkçası. Doktorum 38+5e gün verdi ve sabah yatışım yapıldı. Saat 9 civarı elime damar yolu açtılar, 12 gibi ameliyata aldilar. Girerken çok korktum. Aglayarak girdim desem dogru olur :) esim beni oyle gorunce o da aglamaya basladi icimden simdi naneyi yedim diye gecirdim.
Ameliyat masasına çıktım. Anestezi uzmanı geldi olabildiğince öne eğilmemi söyledi, belimden vurulan iğneden Bile korkuyodum ama sinek ısırığı gibi bir şeydi gerçekten. Hiç acıtmadı hatta doktora bitti mi diye bile sordum. Sonra bacaklarım ısınmaya başladı. Beni yatırdılar. Sondamı takmışlar hissetmedim :) uyustum mu ben şimdi diye sordum. Sence uyustunmu oynat bakalım ayaklarını dediler ama bacaklarla bağlantım çoktan kopmuş bile. Sonra doktorum geldi, işte o zaman kalp çarpıntım tavan yaptı. Yanımda ki hemşireye kalbim çok hızlı çarpıyor dedim. Meğer tansiyonum düşmüş korkudan. Bi iğne yaptılar. Yine dakikalar içerisinde düzeldi. Doktorum başlamış bile o sırada ameliyata, suyumun lök lök bosaldigini duyunca anladım. Hemşire karnıma bastiriyodu, kesik kesik nefes alabiliyordum. Sonra kızımın sesini duydum o çıktığı an zaten her şey geçti. Yanımda doktor kontrolünü yapıyordu. İyi mi kızım dedim, çok iyi dediler. O sırada doktorum da dikislerimi dikiyordu bende kızımı izliyordum. Sonra onu götürdüler. Bende ondan sonrası yok hatırlamıyorum ama bayilmamisim. Çıktığımda eşimle konusmusum, asansorde çok güzel kızım dimi diye sormuşum çünkü yüzünü tam göremedim. Ben bir daha kendimi odada hatırlıyorum. Sonra kızımı bekledim ama ne yazık ki akcigerlerinde su kalmis ve gözetim altına almışlar, ha şimdi ha geldi gelecek derken 5 saat bekledim kızımı. Zaten anestezinin etkisi de geçmemisti. Sadece kızımı bekliyordum. Kızım 12:32de doğdu. 5 te yanıma getirdiler dünyalar benim oldu:) saat 7 gibi beni ayağa kaldırdılar. Direkt kalktim çok zorlandım diyemem. Tuvalete goturduler sondamı çıkardılar. O da hiç acımıyor emin olun. Kıl çekmek gibi. Sonra yatağıma döndüm. Tabi ki sizlama vardı ameliyat yerimde ama kızımı gayet kucağıma alıyordum emziriyordum. Tuvalete kendim gidip gelmeye baslamistim kimsenin koluma girmesine gerek yoktu. Hatta kızım o gece bizi hiç uyutmadı desem yeridir. Belki agri kesicilerinde etkisiyle sabahladık o gece. Ben aynı gece gazımı da cikardim hatta minik bir kaka bile yaptim. Zaten gaz cikarmadan taburcu etmiyorlar. Ertesi akşam taburcu ettiler. Agri kesici saatimin yaklaştığını sizlamasindan anliyordum. Hastaneden çıktığım akşam da kızımla sabahladim:) evdeki işlerimi de yavaş yavaşta olsa yaptım. Kızım tam 7 gunluk olduğunda sarilik için tekrar hastanede yattık. Ben baya kosturuyordum ordan oraya. Şimdi 12 gunluk olduk ve çok iyiyim. Tek sıkıntım sütüm çok az kızıma yetmiyor. Mama veriyorum ayrica Meme reddi var gibi çok nadir tutuyor. Sagip vermeye çalışıyorum. Oyle yani hanımlar bence benim dogumum kızımın sıkıntıları dışında çok iyi geçti. Boşuna korkmuşum o kadar. :) hepinize vajinal ya da sezeyan kolay doğumlar diliyorum 🌸