Zyazc61 Merhaba arkadaslar, Sizlere ilk olarak doğuma kadar olanları anlatmak istiyorum.. Hikayem uzun olacak, ama lütfen okuyun. Son haftalarda vücudumda aşırı şişlik oluyordu, tabi bilmediğim için bunu ödem sanıyordum/sanıyorduk (ki ödem dinlenince geçen birsey benimkisi hiç geçmiyordu). Lütfen kendiniz de dikkat edin sizde olan değişikliklere. Devamli doktor kontrolune gidiyordum herşey yolunda gibi gözüküyordu ama bu aşırı şişliğim hem göze batıyordu hemde normal sanıyorduk doktor da bise demeyince. Son zamanlar artık ayakkabılarımın hiçbiri olmuyordu, sabahları kalktığımda gözlerimin üzeri bile aşırı şiş oluyordu, ayaklar bacaklar karın heryer davul gibiydi. Görenler çok şiştin bebeğin çok şişko olacak diyordu, fakat kontrollerde bebeğin kilosu gayet normaldi. Böyle uzun zaman devam etti en son doktorum idrar ve kan tahlili istedi bunu sağlık ocağında 4 ocak tarihinde yaptırdım (kendim özel hastanede kontrol altındaydım), idrar tahlilinde protein kaçağı çıktı 3+ ordaki hemşire bunun altını işaretledi doktoruma göstereyim diye. Doktoruma gittim bunu görüp bana protein kaçağı var tuzu eti kes dedi eve yolladı. Meğer protein kaçağı olanın tansiyonuna bakılması gerek çünkü gebelik zehirlenmesi oluyor. Ve evet bende vardı ve ben haftalarca öyle dolandım arkadaşlar, ta ki perşembe akşamı 17 ocak tarihine kadar o günü gözlerime bir görmemezlik çoktu ensemden agrilar vurmaya başladı ve ben şüphelenip tansiyonumu ölçtüm. Iyiki ölçtüm tansiyonum 14/10, 15/11, en son 16/11 çıktı. Haliyle yüksek ve ben hemen kendi doktorumu aradım ilk olarak gel diyip çok yükselince bana buraya gelme hemen fakülteye git dedi başka hastaneye yönlendirdi o an neden anlayamadık. Acile gittik devlet hastanesine, orda yine idrar ve tansiyona bakınca bana sizi yatırmamız lazım gebelik zehirlenmesi yaşıyorsunuz size ve bebeğinize zararı olabilir dediler. Bu arada o an 36 haftalık hamileydim. Bize hemen dedikleri çocuğu sezeryanla alabiliriz sizin için çok tehlikeli dediler ölüme kadar sürükleyebilir dediler. Moral bozukluğu ile yattım hastaneye. O gecesi yani cumaya dönen gün suyum geldi gece 4 buçuk gibi ve açılma sancılar derken normal doğumum gerçekleşti 10 buçuk gibi çocuğumu kucağıma aldım. Rabbime binlerce kez şükürler olsun erken gelmesinin illaki bir sebebi vardır diyorum. Sezeryana gerek kalmadan, bize bir şey olmadan geldi yavrum💙 . Bana doktorlarin dediği şuydu; ikinizde ölümden döndünüz, topun kaleden dönmüş halisiniz. Iyiki o gece yavrum dünyaya geldi diye şükrediyorum şimdi. Sonrasında ben günlerce hastanede kaldım çünkü tansiyonum hala düşmemişti ve zehir vucudumdaydi, bir çok ağır ilaçlar serumlar antibiyotiklerle günler sonra kendime aldım evdede 2 hafta boyunca bunları kullandım. Doktorlar bana senin nasıl doktorun vardı dedi ki senin tansiyonuna bakmadan seni eve yolladı, her an sizi ölüme sürükleyebilir di bu zehirlenme. O yüzden arkadaşlar lütfen doktorunuzu çok iyi seçin, ve kendinizde dikkat edin çok. Ben kendim tansiyonumu ölçmeseydim kimbilir neler olabilirdi.. Insan hayatı bukadar değersiz olamaz, özele gidip dünya kadar muayene parası verip bununla rezil olmak buna denir. Sonradan anladık ki benim doktorum korktuğu için başıma bir şey gelir kafamıza kalır diye bizi devlet hastanesine yönlendirdi, tabi o an biz bunları düşünemedik ama sonradan herseyin farkına vardık. Şimdi evdeyiz çok şükür ikimizde iyiz, her gün şükrediyorum bunun için🙏🏽 Rabbim bizi birbirine bağışladı. Kendinizi ve vucudunuzu dinleyin arkadaşlar, gerekirse kendiniz araştırın. Ben anladım ki önemli olan özel’e gitmek değil, önemli olan doktorun. Hikayem baya uzun oldu kusura bakmayın arkadaşlar ama bunu sizinle paylaşmak istedim😘
efsanee_ Zyazc61 allah sevdiklerinize bağışlamış sizi. sağlıcakla büyüt inş bebeğini canım. Dr hakkında şikayetçi olmadınız mı. ? Rabbim sakknsın böyle dr.lardan 🙏
Aysedgrlikrkmz Zyazc61 geçmiş olsun canımmm sonu güzel biten bir hikaye olmuş çok şükür her şeyde bi hayır vardır dedikleri bu olsa gerek Rabbim evladına uzun sağlıklı ömürler nasip etsin bizlere de sağ Salim kucağımıza almayı nasip etsin inşaallah 🙏🏼🥰
tugrammm Zyazc61 hayretle okudum hikayeni canım.öncelikle büyük gecmiş olsun ikinizede.kesinlikle özeldeki doktoru sikayet etmelisin.ne demek basına kalırız diye korktu.o nasıl doktormus acilen sağlık bakanlıgına sikayette bulun.bunların önlemini alması gerekirdi saglık ocagı bile tansıyona bakarken bu nasıl işti böyle resmen para verip sağlıgından olmussun.Allah korumus seni de bebeğinide.sağlıkla büyüt canım
SeherNilgnBakrc Zyazc61 burda bu belirtileri yazsan 100 kişiden 95i protein kaçağı olabilir diye uyarır o nasıl bir doktormuş sizi riske atmış verilmiş sadakanız varmış çok geçmiş olsun Allahım sağlık versin inşallah
Zyazc61 efsanee_ Henüz yeni kendime geliyorum evden daha çıkmadım çok, şikayette edip yanına bile gitmeyi düşünüyorum. İnsan hayatı bukadar değersiz olamaz. Çok teşekkür ederim buarada😊😘
efsanee_ Zyazc61 kesinlikle arkasını bırakma bu işin hastaneden de dr dan şikayetçi ol. Sen akıllılık edip kendin tansiyonuna bakmışsın. Başkası bunu yapmaya bilir. Ben dr herşey iyi deyince arkasını araştırmıyorum bi daha😕
Zyazc61 efsanee_ Evet ben kendim bakmasaydım kimbilir neler olurdu düşünmek bile istemiyorum. Rabbim korusun hepimizi inşaAllah🙏🏽 Bende güvendim de neoldu? Özel özel dediler/dedim de neoldu dünyanın parasını alıp seni başından savıyorlar.
Zyazc61 Aysedgrlikrkmz Evet cnm çok şükür sonu güzel oldu🙏🏽 Amiin insallah, Rabbim herkese yavrusunu sağ salim kucağına almayı nasip etsin inşaAllah❤️❤️
Zyazc61 tugrammm Aynen canım, kime güveneceğimizi şaşırdık artık. Bende düzelince hemen ilk işim şikayette bulunmak tabiki. Çok sağol insallah😘😊
Tugba2626 Zaten özelde ciddi bi sorun oluşunca hemen kaçıyorlar . 2 hafta önce beni ebe çağırdı tansiyonunu ölçelim diye bende durduk yere kanıma da bakın vitaminlerime falan dedim . İyi ki baktırmışım b12 çok düşük çıktı . 1 hafta hergun iğne oldum şimdide hafta da 1 olucam . hamileliğin ilk 3 ayında b12 eksikliğinde düşük bile oluyormuş
Zyazc61 Tugba2626 aynen öyle cnm okadar para alıp ciddi bise olunca devlet hastanesine yönlendir olurmu böyle şey. Haram olsun onlara o paralar hakketmeyenlere. Aman canım dikkat et kendine🙏🏽
Zyazc61 SeherNilgnBakrc Aynen öyle cnm bende artık bir sıkıntı var diyip iyiki şüphelenmişim, kalmasın böyle doktorlar. Amiin çok teşekkür ederim😘
Aslikannnn Zyazc61 çok şükür allah korumuş 🙏, gerçekten doktor önemlimiş .hangi hastane hangi doktor acaba ??? ona gidenler varsa. Allah sağlıkla büyütmeyi nasip etsin inş bebeğinizi.
Zyazc61 Aslikannnn amiin cnm sağol. Trabzon’da Karadeniz Hastanesi (Medikalpark). Doktor Naci İmamoğlu.
Coolmom Zyazc61 çok geçmiş olsun bebeğinizi sağlıkla büyütün❤️🙏🏻 Hangi doktor hangi hastane bilgi verseniz ?