aleynaozalpp14 bende doğumu devlette yapmayı düşündüm çünkü özelde doğum fiyatı gerçekten çok uçuk. Sizin yine 27 bin benim gittiğim hastane 60 bin fiyat verdi. O parayı vereceğime çocuğumun bütün ihtiyaçlarımı alırım diye düşündüm. Detaylı ultrason için devlete gittim hemde görmüş olayım diye ama maalesef eşimi ultrason muayenesine bile almadılar. dılarda bir bekleme salonunda bekletiyorlar. Aynı şekilde doğumda da refakatçi kalamıyor eşim, günde iki kez ziyarete gelme hakkı varmış yarımşar saat. Odada da 2 kişilik başka biriyle kalıyorsun. Benim bir tanede kızım var doğum yaptığımda o da bizim yanımızda kalır diye düşünüyordum kardeşi oluyor kendini dışlanmış gibi hissetmesin diye düşünmüştük. Onu da kabul etmiyorlarmış. Bunlar benim için çok dezavantajlar maalesef. Bir de sezaryende estetik dikiş yapmıyorlar iyileşmesi daha uzun sürüyor ve iz kalıyor bunu yine kabul edebilirim ama diğerlerini maalesef🙁 doğum yapmışım ağrım, sancım olacak kanamam olacak, bebek ağlayacak hiç tanımadığım biriyle kalmak daha çok strese sokar beni. Bu nedenlerden dolayı özelde doğum yapmaya karar verdim tabii sizin orda belki devlet hastanesi düzeni farklıdır. Bu arada benim yakınımdaki devlet hastanesi tam teşekküllü değil bu yüzden gideceğim devlet hastaneside 1 saat uzaklıkta sezaryen sonrası geri dönüş yolu çok zor oluyor.