Arkadaşlar benim bebeğim 28.haftadan beri makat gelişti 37.haftaya kadar bekledik dönmedi dönmek istemedi 38+0 da sezaryen için gün aldık 14 şubata bu arada doktorum 41. Haftayı bile beklesek dönmezmiş bütün kordonu kendine dolamış dedi doğum anında 😀
Gelelim ameliyat gününe spinal anestezi tercih ettim 07.00 da Bağcılar Medipol Mega Hastanesine yatışım yapıldı
08.40 ta beni almaya geldiler o ana kadar korku yoktu ama o an bir korku başladı ameliyata girmeden bir gün önce tüm kan tahlilleriniz yapılıyor anlaştığınız fiyatın içinde ve size özellikle soruyorlar ameliyat ekibinizde erkek ister misiniz diye ben istemedim ona göre not alıyorlar .
Neyse girdik ameliyathaneye anestezi doktoru geldi belden vuracakken eklemin çok dar dedi ilk vurdu uyuşmadın dimi dedi bende evet dedim sonra ikinciye vurdu uyuştuğumu hissettim zaten ilk vurduğu canımı acıttı yalan yok ama anestezi doktoru gerçekten o kadar tatlı kibar biriydiki kızamadım bile ameliyat bitene kadar kafası kafamdaydı sürekli konuştu benimle bebeğime yapılan herşeyi anlattı .
Sonra kollarım bağlandı bu biraz rahatsız edici bence😀Neyse anestezi doktorum bana acı hissetmeyeceksin ama dokunmaları hissedeceksin o yüzden ben neden hissediyorum diyip panik yapma dedi tamam dedim anlaştık 2 3 dakikaya uyuştum dedim ayaklarımı oynatamıyordum hasta bakıcı sondamı taktı hiç hissetmedim neyse yattım doktorum geldi nasılsın iyi misin başlayalım mı dedi tamam hazırım demeye kalkmadan bir ağlama sesi duydum ben şoka girdim ben bekliyorum ki haber verecek bana 😀 bebeğimi çıkarır çıkarmaz emzirme ebesi hemen gögsüme koyup emdirdi ben şaşırdım kendimi sütüm gelmeyecek diye şarlamıştım çünkü neyse sonra kontrollerini yapalım dedi ısıttılar oğlumu kontrollerini yaptılar yanağıma koydular ben orda dikilirken hep yanak yanağaydık benden önce çıkmadı bunu özellikle söylediler zaten ameliyat haneden çıkarken yine 15 dakika emzirme yaptılar sonra yatakta göğsüme koyup öyle çıkardılar .
Odaya geldik serumlar falan takıldı sondamı çıkarmışlar ben hissetmedim bile karnıma bastılar hissetmedim ta ki o ana kadar 😀 doktor gelip uyuşukluğum geçtiği an karnıma bastı 1 saat sonra tekrar derlen 3 4 kere tekrarlandı bu gerçekten canımı acıttı 😢 sürekli emzirme danışmanı geliyordu ezmirip gidiyordu ağrı kesici iğne yapıyorlardı ağrım olmuyordu , ilk ayağa kalkmak bence çok zor değil sadece o karnının boşalması değişik bir his o insanı tuhaf hissettiriyor
Aşıları yapıldı topuk kanı işitme testi kalp doktoru gördü sarılık testi yapıldı bu arada bu dediğim testler nerdeyse 3 4 saate bir yapılıyordu ve gözünüzün önünde ayırmıyorlardı bebeği
Oğlum ultrasonda çıktığı kilosu aynı çıktı sadece boy tutmadı oda makat geliş olduğu için olabilir dedi doktor 3.400 doğdu hastaneden 3100 ile çıktık evimizdeyiz oğlumuza kavuştuk bekleyen tüm annelerimizin darısı başına ben medipol megada zorunlu sezaryen oldum 51.000 ödeme yaptık tüm herşeyi şeffaflığı ile yazdım 💙💙