Merhaba ben geçen yıl gebelik isterken çarpıntım olduğunu öğrendim. Öğrendim diyorum çünkü normali o sanıyordum. Oysa durumum hiç de normal değilmiş. Ciddi bir ritim bozukluğu çıktı günde üç tane kalp ilacı içiyordum ve kontrollerim biraz iyi çıksa bir sonraki çok kötü çıkıyordu. Düşünün normalde 4-5 olması gereken ölçüm bende 16.000 çıkmıştı ilaca rağmen. En sonunda kalp ablasyon oldum ve tamamen iyileştim. Şimdi hamileyim ve iyiki operasyon olmuşum diyorum zira benim durumumla hamilelik beni çok zorlardı. Gelelim doktorların dediğine, ilk üç ay bebek radyasyon dahil her şeye dayanıklı aslında ama biz elbette kaçınmak isteriz, bir ilacı hiç kullanamayacaksın (rytmonorm) ama diğer ilacını içebilirsin (beloc), kendini fazla dinleme psikolojini buna odaklama, kafeini tamamen hayatından çıkar bir açık çay bile içme, kilonu kontrol altında tut, yürüyüş pilates yüzmek hariç spor yasak, stresten uzak dur. Tüm süreç boyunca kalp hastalığı ile hamilelik aynı anda olursa bu yukarıdakileri uygulamam öneriliyordu. Çok şükür operasyon oldum kafam da sağlığım da daha rahat en azından aklıma düşmüyor ama olmasaydım da kalp hastalığımla hamileliği sürdürmek kardiyolog takibiyle mümkündü. Toparlamak gerekirse, hamilelikte içilebilecek ilaçlar var, süreci yönetmek biraz da sizin elinizde, bu süreçte terapi çok önerilen ve işe yarayan bir yöntem, sizin durumunuz cidden endişe edilecek gibi değil içinizi rahatlatın 😊