nurunuzgeldi 3.5 aylık hamileyim ve bugün oruç tutma muhabbeti geçti ben de doktora danışıp ona göre tutup tutmayacağıma karar vereceğim dedim beni baya linçlediler küçücük bebek bir şey olmazmış vs bir çok şey söylediler bir den biliyosun bi sen hamilesin anca doktorları dinle gibi saçma cümlelerde geçti sizin fikrinizi almak istiyorum 4 aylık gebelikte oruç tuttunuz mu çevreniz ne dedi doğru mu tutmak ya da tutmamak
deniz_95 nurunuzgeldi ben kendi adıma konuşayım hamileyken oruç tutulmaması taraftarıyım. Ha eğer evde başka meşkaleniz yok çalışmıyorsunuz öğlen 12-1’e kadar uyuma ihtimaliniz var belki denenebilir. Ama yine de bence uygun değil ve dinimiz de bunu zaten zorunlu kılmıyor.
Selim_Alparslan nurunuzgeldi ben ilk hamileligim de tutmadım. Bunda da tutmayı düşünmüyorum. Keyfi bir durum değil sonuçta. Kullanmam gereken ilaçlar var maalesef. Böyle bir durumda kimsenin boş laf yapmasi umrumda değil. Bebeğimin sağlığını düşünürüm sadece. ♡
gezentianne nurunuzgeldi O kadar aç kalmak hamilelikte doğru olmaz bence.Aileniz de ne garip ben tutucam desem döverler🤣
Musilk-1 nurunuzgeldi hamilelik lahusalık adet dönemi Allah bize bu kolaylığı sağlamış oruç tutmak zorunda değilsin
nurunuzgeldi deniz_95 bir işim yok ben de illede tutmam demedim doktor bi sıkıntı yok derse tutmayı düşünüyorum zaten ama baya linçlediler aşırı moralim bozuldu zorunda değilim diyorum zorundasın senin ki keyfi diyorlar
nurunuzgeldi gezentianne yüzlerine kapattım öyle söyleyeyim kalbim çok kırıldı hadi 9 aylık olsa neyseymiş hamileliğim kolay geçiyormuş tutmak zorundyamışım vs vs işte
gezentianne nurunuzgeldi zorundasın senin ki keyfi diyorlar Onlara ne yahu.Ben hiç tutmam oruç.Ailem de sormaz etmez kaç yaşında bireyiz günahı sevabı herkesin boynuna bu ladar müdahele cok yersiz
bulutsm Hamilelikte oruç tutmak çok mantıklı gelmiyor Allahım affetsin ama her zaman oruç tutabiliriz ama gebeliği kaç kere yaşayacağız ya da içimizdeki o bebeği başka ne zaman o dönemde besleyeceğiz. Yine de sen bilirsin
nurunuzgeldi bulutsm ben çok düşünmüyorfum hani belki iyi olursam tutarım hepsini olmasa da bir kaç gün diye ama öyle bir tepki aldım ki aşırı büyük suç işliyorum sanki
ASE6154 nurunuzgeldi anca doktorları dinle gibi Tabi canım doktorlar kim ki, gebelikle ilgili ne biliyorlarda yorum yapacaklar. 🤐
nurunuzgeldi ASE6154 aynen öyle kendisi 3 kere doktora gitmiş ben doktor çağırdıkça gidiyorum 2 3 haftada bir ona bile abartma triplerine giriyor devletin doktoru bir de keyfi niye çağırsın aman saçma sapan laflar ya tek bu konu değil her konuda fikirlerimin geneline bu şekilde tepki alıyorum bıktım ya
Gzm122 Hamilelikte oruç tutulmaması lazım ilk ay olsa neyse ama 3 ayı geçmişsiniz artık bebek sizin vitamin depolarınız dan besleniyor ve en önemlisi su , asla önermiyorum ki dinimizde de hamilelere oruç tutmak şart değil
DENIZ_55 nurunuzgeldi bence senin bunyene bağlı ama bana kalsa tutma çünkü yemekten çok bebek susuz kalması çok etkiliyor haberin olsun etrafinida aldırış etme bende tutamayacağım oruçta tam 34 haftalık oluyorum çevrenin ne dediği önemli değil şimdiden milleti takarsan bebek doğduğunda işin var cevabını vermesini bileceksin canım
nurunuzgeldi DENIZ_55 annem ablam olunca ne desem de zaten bir şey değişmiyor yüzlerine kapattım Allah zorunlu kılmamış benim bildiğime göre ama onlar tut tut zorundasın daha bi şey olmaz küçük gibi konuşuyorlar şimdi böyleyse ben doğumdan sonra heralde kafayı yerim
gezentianne nurunuzgeldi aşırı büyük suç işliyorum sanki Çok yanlış bir anne baba yetiştirme tarzı.Size suçluluk hissettiriyorlar ibadetle baskı uyguluyorlar
bulutsm nurunuzgeldi kimseyi dinleme canım bu konuda Senin orucun senin sevabın veya borcun Ama önce sağlık senin ve en önemlisi bebişinin💗
adatuna nurunuzgeldi böyle muhabbetlere takılıp başlık açmaya harcadığınız vakite bile değmez öyle söyliyim size 😂
nurunuzgeldi adatuna takılıyorum ya ister istemez moralimi aşırı bozdular ufacık bi olayfan bile kavga edecek düzeye geliyorlar en azından söylerken bence tutmalısın tabi nasıl istersen falan dese okey ama saçma sapan üstüme geliyor ne alaka yani
DENIZ_55 nurunuzgeldi aksine benim ailem tutma diyor Allah yardımcın olsun canım şimdiden böyle karışıyorlarsa
adatuna nurunuzgeldi oho siz doğumdan sonra görün her şeyinize karışacaklar he he diyip boşverin çok takılırsınız canınız sıkılır
Selim_Alparslan nurunuzgeldi canım bosver takma ya. Karnindaki bebeginden sen sorumlusun canım Allah korusun bir şey olsa bu sefer de vicdan azabı çekersin kimsenin canı yanmaz senin yanar onlar yine konuşur dururlar.
ikibaloglanannesi Valla oğlumda tutmadım hamileydim. Doğumdan sonra da tutmadım emziriyorum diye Şu an da kızıma hamileyim 31 haftalık yine tutmayacagim. Bebeğimin sağlığı daha önemli.
Musilk-1 nurunuzgeldi demekki cahil insanlarla uğraşıyorsun kime ne sen ne yapmışsın hayatına insanları müdahale ettirme önemli olan eşinle iyi olman
nurunuzgeldi Selim_Alparslan ben de öyle düşünüyorum bir şey söylüyorum mesela abartma bir şey olmaz ondan diyo ne alaka belki bana olacak ya dikkat etmekten zarar mı gelir gerçekten çıldırıyorum bazen
ASE6154 nurunuzgeldi tut veya tutma diyemem ben tuttum biraz ama doktorumun onayıyla. Zaten bu konuda doktorun onayı ve senin bünyen önemli