Merhabalar bende sizinle erken olan ama pozitif doğum hikayemi paylaşmak istedim. 29. Haftada ev boyandığı için temizlik yapmak durumunda kaldım ve bu durum yüzünden 1 cm açılmam oldu doktora kontrole gittiğimde öğrendim hemen yatış yapıldı ciğer geliştirici iğneler oldum 1 gün hastanede yattım daha sonra eve geldim evde devamlı yatış yaptım sancı ilacı verdi doktor nst te sancım çıkmıştı çünkü devamlı kontrole gidip geliyordum 33+0 da sabah 6 da kalktığımda karnımda sancı vardı kullandığım ilaçlar bağırsaklarımı çok etkilediği için ondan heralde diyip uyudum sabah 9 da kalktığımda sancı hala devam ediyordu ama asla şiddetli değildi gün içinde de ara ara sancı gelip gitti en son dedim doktoruma bi sorayım oda hemen gel dedi gittim ve 2 cm açılmam varmış doğum başlıyor dedi bugün olmazsa yarın doğum olur dedi ciğer geliştirici iğne yapıldı nst de sancılar 100 çıkıyor ama ben hissetmiyorum öyle şiddetli değildi çok şen şaklak açılmamın çoğalmasını bekledim 5 te yatışım yapıldı saat 22 de sancılar sıklaştı ama ben hafif hissediyorum doktorum geldi açılmam 5 cm olmuş biraz daha beklediler 6 cm oldu 1 saat sonra en son 8 cm oldu açıklık doğumhaneye gittik sancın gelince söyle dediler söyledim 10 cme kadar ıkınmayla açıklık olduğunu söylediker suyumu patlattılar biraz bekledikten sonra doğuma artık hazırdım tabi bebeğim 33 haftalık olduğu için ıkınmayı bilmiyor ve bütün iş bende bitiyordu hemşireler karnıma basıttırıyorlar ki çocuk gelsin diye 17 dk içinde doğurdum bu 17 dk kesinlikle hep ıkınma olmadı 2-3 kere sancı geldi en son ıkındığımda doğurdum Prematüre olduğu için yoğun bakımda yattı 16 gün ve sonunda kavuştuk çok şükür şuan 53 lük olduk bile 🥰 benimde doğum hikayem böyle 🥰