Kızlar öncelik sütüm yok demiyecegiz sütü meme değil beyin üretiyor sütüm yok dediğiniz zaman bu olumsuz etkiliyor benim sütüm var ve bebeğim doyuyor dut kurusu kaynatıp için tahin pekmez helvası yiyin bol su uyku ve düzenli emzirme sağım artırıyor sütü yediklerimiz sütun kaliteli olmasına destek veriyor dere otu yeşillik ceviz badem incir hurma yulaf bulgur pilavı ben incirli süt yapardım süte incir doğrar kaynatıp yerdim bunu kuru dut ile de yaparsanız olur anne Bebek çayları yarmayi kaynat içine pekmez kuru üzüm kat ister süt ister su ile irmik onu da süt ile kaynatın içine kuru üzüm pekmez koy birde emzirme önemli diyelim sağ göğsünü emsin sağım yap ister çıkmasın bir daha emecegi zaman yine sağı ver sonra sola gec emsin sağım yap sonra yine isteyince solu ver bu şekil de diğer göğüs de süt birikir emme sonrası sağım beyne bebeğin daha çok ihtiyacı var fazla üret mesajı vermesi diyelim süt çıktı 30 50 neyse benmari usulü ısıtıp bebeğe ver sabırlı olun sağım da sütun gelecek diye düşünüyorum diyerek sağ imkanınız varsa emzirin kızlar bağışıklığı için çok önemli anne sütü