Tugba2794 Merhaba arkadaşlar 32+1’im bugun kontrolde doktorum, bebeğimin başının aşağıda olduğunu ve çok dikkat etmem gerektiğini söyledi erken haftalarda bunu yaşayan varsa lütfen yazar mısınız? 🥹🥹
merveahrl Tugba2794 bana daha 25. Haftalarda falan söylemişti şu an 33+2 yim progesteron iğne kullanıyorum ayakta durmamamı söylemişti sadece son birkaç gündür çok zorluyor çok aşağıda ve ağrılar çoğaldı 3 hafta daha dayanman lazım 36 ya kadar yatmaya devam sonra ne istersen onu yap dedi ama bizim kız biraz sabırsız sanırım 🤷🏼♀️
burcuyilmazzz38 Tugba2794 32 hafta da baş aşşağı dönmesi doğum pozisyonu alması cok normal Dikkat edilmesi gereken durum ney anlamadım çok saçma ilk defa duydum böle bişi
Mrvemr3449 Benim 25. Haftada da başı aşağıdaydı dikkat etmem gerektiğide söylenmedi hiç alakasız olmuş bence eğer serviks uzunluğunuzda problem yoksa sorun olacağını düşünmüyorum bu arada ben 37. Haftaya girmek üzereyim
Tugba2794 Mrvemr3449 bana bugun öyle soyledı zaten ben doktoruma dedım vajınal baskı oluyor arada bır dıye oyuzden daha fazla zaman ayırarak baktı bebegın basının asagıda oldugu dıkkat etmem gerektıgı ve en azından 35. Haftaya kadar temkınlı ol dedi haricinde evde 2 yasında kızım var nasıl olacak bılmıyorum üzüldüm bu konuya o sebepten aynı durumu yasayan varsa görüş almak istedim sorunsuz ılerleyenlerı duymak bir nebze içimi rahatlatacak
Tugba2794 merveahrl evet bana da ayakta durma kendını yorma falan dedı normalden bıraz daha asagıda duruyormus arada bır vajinamda baskı hıssedıyorum bunu doktora da soyledım , benimki erkek o da sabırsız 🙈 kızımda sabırsızdı ılaclarla 38 haftayı zor görmustük ya da benım yapımla alakalı bır durum
Enesvezeynebinannesi Tugba2794 canım başının aşağıda olmasından kastı kanala yakın olması olabilir mi ? Çünkü normalde zaten artık o haftalarda başaşağı döner.sana anlatmak istediği belkide doğum kanalına yakın olmasıdır ?
Enisecik Tugba2794 bebişiniz kanala girmiş mi onu mu söylemek istedi acaba yani erken doğsun istemiyor doktorlar benimde 33+1 baş aşagı bebek ama kanala girmemiş daha
wherearetheavocados Tugba2794 2 yaşında kızım var başından beri riskli kanamalı bir gebeliğim var devamlı yatmam söylendi ama ben yatamadım progestan iğne fitil duphaston kullandım devamlı kızımın peşinden koşturdum çok şükür 38 haftaya girdim 28. Haftadan beri baş aşağı duruyor 29. Haftamda kasılmalarım çıktı erken gelir dikkat et dediler ben hep dua ettim İnşallah sende sağlıcakla kucağına vakitli bir şekilde alırsın kendine stres yapma
Beyzahamarat72 Tugba2794 benımde bas asagı pozısyında sancım cıktı 5defa nst bağlandım hep sancı erken dogum belırtısımı acaba doktor sancımı durdurmaya calıstı durmadı bebegın daha kucuk dedi
Marsilyasabunu Tugba2794 nalaka ya ben bu hafta kontrole gittim doktor bebeğin poposu aşağı bakıyor ters dedi bu haftalarda da dönebilir ileriki haftalarda da dedi dönmezse sezaryen dedi bu sıkıntılı bi durum olsa böyle konuşmazdı
Tugba2794 Enesvezeynebinannesi bebek gecen ay dönmüştü onunla alakalı degıl de bebegın başı normalden daha asagıda duruyormus evet canım bana direkt bası asagıda diye soyledı sonra bu cumleyı kurdu
Gzde4507 Tugba2794 bnde ikiz gebeyim. 28-29. Haftalardan beri başı aşağıda ikisminde doktor hiç dikkat et falan demedi bana da
Tugba2794 Gzde4507 ben bu konuyu bilmedıgımden eve cıkarken Asansor yerıne merdıven kullanıyordum hareket olsun dıye bır de evde spor yapmaya çalışıyordum sağlıklı şekilde kilomun ilerlemesı açısından ama artık bunları yapmam artık🥹
merveahrl Tugba2794 en azından sizin daha ileriki haftalarda aşağı inmiş benimki uzun süredir çok baskı yapınca artık durmuyor tamamen aşağıda inşallah 27 yi görebiliriz 🙏🏼
Gzde4507 Tugba2794 yanlış bilgi vermeyim ama merdiven çıkmak da biraz riskli bir durum sanırım. Belli bir haftaya gelince merdiven çıkın isterseniz normal doğumda faydası olur. Yada direk doktorunuza bir sorun
Alp2108ask Tugba2794 26. Haftadan beri baş aşağıya bekliyoruz. Doktora gittim kesin erken doğum olur dedi korktuk başks doktorlarads gittik hiç bir problem olmadığını söylediler. Şuan 38. Haftadayız daha doğurmadım. Kişiden kişiye değiyordur ve tek doktorda kalmamak en mantıklısı geliyor bana.
Tugba2794 Alp2108ask bebegın pozisyon olarak baş aşağı durması degıl de başının normalden bıraz daha asagıya inmiş durumda olmasından dolayı öyle dedı yani benım doktoruma da kalsa erken dogum yaparım ama tabii moralimi bozmuyorum
DENIZ_55 Tugba2794 benim hep baş asagiydi bebeğim doktor bana öyle bisey demedi bende 31+3 haftalıgim 24 subartt kontrolüm var
Alp2108ask Tugba2794 aynı durumdayız doktorum kanala girmiş duruyor demişti. Bu tarz durumlar da psikolojide çok önemli ama vence bir doktors daha gözükün. Tabi ki kendinize dikkat edin merdiven çıkma, çömelme bunlar hep çocuğu kanala iten hareketlermiş doktorum öyle demişti.