snglaltn Arkadaşlar gende ailede yok hep zayıf biriydim 45 le hamile kaldım iştahım açılınca yedim 52 oldum ve 22 haftalığım doktorum 3 hafta sonra şeker yükselemedi yapalım dedi yaşımda 23 ben yaş küçükse genetikte yoksa yaptırmayın diye duydum sizce kabul ediyim mi ne diyorsunuz doktor hemen kilo alsın yapalım dedi ama zayıf 53 oldum yani kendime göre aldım ama normale göre iyiyim ne diyorsunuz
user876544926 snglaltn şekerin zayıflıkla alakası da olmuyor zayıf olan kişilerde de çıkıyor. Yaptırmanızı tavsiye ederim
Nilayy95 snglaltn şekerin kilo ile alakası varda yokta. Bence yaptırmalısınız. Bende çok zayıf hamile kaldım ama şekerim varmış 🥹annemde babam da şeker yok ama babaannemde varmış bendede var. Arkadaşımda ailesinde kimsede yok ama gebelik şekeri çıktı. İnsülin kullanıyor
Ayse57 snglaltn Kiloyla alakası yok :) herkese tavsiye ediyorlar genelde olma sa da hamilelikte çıkabilen bir şey ve doğumdan sonra gidiyor ilk hamileliğimde çok bilmediğim için yaptırmıştım zaten aşırı şekerli şeyler yiyip içiyordum bebek için de zararlı şekerin varsa ve baktırmasan ikinci hamileliğimde de şekerli yedim baya genelde şekerli şeylere düşkünüm vazgeçilmezim ama o bu sefer hemen o şekerli şeyi içmek istemedim kan verdim ona göre baktılar 3 ay öncesine kadar görüyorlardı şekerimi nasıl olduğunu ve ikincide de çıkmadı çok şükür 🤲🏼 o yüzden şeker yüklemesine de gerek kalmadı
Bhrdnz snglaltn doktorunuz şeker yüklemesi yapalım demiş siz burada yaptırayım mı ne diyorsunuz diye soruyorsunuz doktorunuza güvenin ve yaptırın
user876544926 snglaltn benimde ailemde yoktu ama bende gebelik şekeri var. Yaş konusunu daha önce duymadım ama şeker varsa önlemi alınsın derim bebeğe çok etki ediyor yüksekse eğer
Ayshababy snglaltn benimde yaşım 20 ama doktor bendende şeker testi istedi yani aileyle alakası falan yok zaten normal şekerimiz olmuyor gebelik şekeri cikabiliyor hamilelikte kaynanam 16 yaşında hamile kalmiş küçük evlenmiş 16 yaşındayken bile gebelik şekeri çok yüksek miş idrarda bile şeker varmiş o kadar zayif olmasina rağmen bide 16 yaşındayken
KumpirsMom snglaltn bende yaptırmak istemedim ama doktorum bunun bebek için sakıncalı olduğunu en azından gebelik şekeri varsa kontrol altına alınabilir bu öğrenilirse aksi taktirde bebeği karında öldürme riskine kadar giden sonuçları var diyince ikna oldum ve bazıları çok abartıyorda verdikleri içecek ( 75 gr glukoz) 2 dilim baklavaya eş değermiş kimsede bana hiç yemedim demesin onunla ölmedik ya buda bize zarar vermez yani çok göz korkutuyor bazı insanlar ama doktorum çok güzel açıkladı hepsini valla yaptırdım ben
MerveYlmz15 user876544926 ilk gebeliğimde benimde gebelik şekerim çıkmıştı Şuan 2. Gebeliğim 12 haftalığım şekerim yüksekti yine muhtemelen var dikkat edince tokluğum yükselmiyor ama açlığım yüksek çıkıyor doktor erken şeker yüklemesi yapalım dedi yarın sabah gidicem ama kararsızım zaten var şekerim yaptırsam zararı olur mu🥺
dunnobeck Ben de zayıfım, 26 yaşındayım ama hiç “yaptırmasam olur mu” diye düşünmedim. Doktorum önerdiği için birkaç gün önce yaptırdım, şekerim yokmuş ve bunu bilmek beni rahatlattı açıkçası. Tehlikeye atmaktansa sorun varsa önlem alınmalı diye düşünüyorum
PlutonMerkez Benim birkaç doktorum vardı ilk zamanlar biri yaptır,biri yaptırma dedi.Yaşım 39 açlık tokluk şeker baktırdım hep normaldi.Evde de takip ettim.Perinatoloji doktorum ölçümleri beğendi sorun kalmadı.yükleme istemiyorsan takip etmelisin.Gebelikte şeker çıkabiliyor.
akkaya_1234 Bhrdnz doktorların her dediğine güvenemiyorum her doktor farklı bir görüşte en basitinden Youtube da biraz araştırın bir doktor tavsiye ederken diğeri etmiyo keşke tek bir doğru olsa herkes uysa ama maalesef öyle olmuyor iyi araştırma k lazım ben eskiden doktorlara ilaclara cok guvenirdim ama farkettim ki gerçek öyle değil
Victorias Bhrdnz hay yaşa ya, doktor yapalım demiş gelip buradaki sivil insanlara yaptırayım mı diye soruyor çünkü doktor ne anlar di mi..
aslaytkn_ Bende 23 yaşındayım ve ailemde yok Şeker yüklemesi yaptırdım 2 . saate doğru şekerim düşmüş beslenme planım ona göre şuan Doktorunuz dediyse yaptırmalısınız ona göre önlem alırsınız sizde
Eelliiff1234 KumpirsMom allah aşkına saf şekeri baklavayla niye bir tutuyorsunuz o zaman doktora diyin ki ben 3 dilim baklava yiyim o sıvıyı içmiyim zaten 2 dilimle eş değer ben fazladan da yerim diyin kabul ederler mi acaba. Baklavanın içinde hamuru var cevizi var yağı var sırf şekerden yapılmıyor yani. Yapılıp yapılmamasında değilim ben konu o değil şu baklavayla bir tutulmasın lütfen.
Eelliiff1234 snglaltn şimdiye kadar kan tahlili yaptırmışsınızdır illa aç karna veriyoruz ya kanı o zaman kaç çıkmıştı. Ben ilk hamileliğimde devletteki doktor yapalım dedi yapmazsan benim takibimde olamazsın dedi bende o ara özel devlet takipli gidiyordum özeldeki doktoruma istemiyorum dedim oda bana önce açlık şekerine bakarız normal çıkarsa istemem ama yüksek çıkarsa isterim dedim normal çıkmıştı yaptırmadım o yüzden. Ama benim kilo alımım vs normaldi siz biraz fazla almışsınız haftanıza göre zayıflığa değil kaç kilo aldığına bakıyorlar o yüzden doktorunuz ister mutlaka
Soniko Eelliiff1234 benim 24 haftaya kadar kilo alımım +2, açlık şekerim normaldi ama gebelik diyeti tanısı konuldu. Lütfen ihmal etmeyin veya diyetinize dikkat edin.
akkaya_1234 Eelliiff1234 kesinlikle katılıyorum madem eşdeğer niye mide bulandırıcı sıvı iciliyo ben yaptırmadım
KumpirsMom Eelliiff1234 Öyle değilse bile 75 gr gayet düşük bi miktar yani ve hastanede yapılan bi işlem sonuçta hemen müdahale edilir orda bir kaç bayan uyukladığında hemşire öyle dikkatli inceliyormuş ki bizi hemen gözlerinizi açın diye uyardı öyle abartılacak bişey yok sizlerdeki evhamı anlamıyorum bende
Melike4157 snglaltn Tabikide yapılmali önceden önlemini almak için beneğinizi be kendinizi riske atmayın bence
akkaya_1234 snglaltn iyice araştırın derim ben araştırdım ve yapmadim şeker cihazıyla açlık tokluk ölçümü yaptim şekerim çıktı ve diyete başladım şeker yükleme haftasindan daha önce farkettim şeker olduğunu ölçümler le yani illa yükleme yapmaya gerek yok iyi araştırın
KumpirsMom akkaya_1234 limonlu meyve suyu gibiydi tadı mideniz çok hassas galiba ondan kötü gelmiştir size bende burdaki bu yorumlardan dolayı korka korka içmeden önce kokladım minik bi yudum aldım bu mu kötü diyip keyifle içtim valla benimle beraber 5 kişide aynı tepkiyi verdi hatta şakalaştık onlarıda çevreler çok kötü diye korkutmuş
yagmur_17 akkaya_1234 yaptirmadiysaniz cevreden duydugunuz mide bulandirici kelimesininkendiniz yasamia gibi burada nitelendiremezsiniz hicte mide bulandirici degil bildiginiz suyuj icine yogun sekilde seker atilmista kivam alinmis hafif limonlu bintadi var eskiden annelerimizin bize yaptogi serbetlerin biraz yogunu bana bu sekilde geldi bi zararinida gormedim acikcasi ailemde seker gecmisi ve kg olarakta normaldim ama bende cikti gelisim esnasinda bebegimin dogduktan sonraki donemlerde benim herseyi ben bilirim tavrim yuzunden diyabet riski olsun istemem
Eelliiff1234 KumpirsMom zaten anneye verilen zarardan bahsetmiyorum bebeğe verilen zarardan bahsediyorum burda o şeker direk bebeğe gidiyo aç karna içilen şey. Neyse herkesin aklı fikri var yanlışı doğruyu elimizdeki telefonlardan öğrenebiliyoruz araştırarak ve evet her doktorun her dediğine de güvenmeyeceksin araştırmanı yapıcaksın sağlık sektörü çokta masum değil bunu yakın zamanda da gördük
akkaya_1234 KumpirsMom aslında ben tadindan ziyade araştırıp bebek için zararlı olabileceği korkusundan icmedim sorun tadı değil yani kesinlikle güvenli olduğunu bilsem tadina bakmaz icerdim