Merhaba kızlar 38.hafta aşırı pozitif geçen bir sezaryen doğum hikayesi ile bende aranızdan elendim :) doğum hikayemi sizlere yazmak istedim çünkü hamileliğim çok zor geçti ve benim yaşadığımı yaşayan anne adaylarına moral olsun istedim. Ben hamileliğimi 5 haftalıkken öğrenmiştim sonrasında 7. Haftamda kanama şiddetli karın ağrısı şikayeti ile acile gittiğimde doktor düşük riskim olduğunu rahim duvarının dışında 5 cm saplı miyom olduğunu ve progestan kullanmamı söylemişti 7.haftadan 37.haftaya kadar düzenli olarak ara vermeden günde 3 doz progestan fitil kullandım hamilelik boyunca hiç hareket edemedim 10 dk yürüsem hemen kanamam başlıyordu o yüzden sürekli evde yattım 34.haftamda doktor erken doğum riskim olduğunu söyledi ve bebek için ciğer geliştirici iğne yaptı birde progestan fitile ek olarak progestan iğneye başladım 36.haftamda nişanım geldi nst de ara ara sancılarım çıkıyordu 37.haftanın sonunda progestanı kesti doktorum. geçen pazartesi 38+1 deyken sabah beyaz akıntım olmaya başladı ama hamilelikte olur diye umursamadım akşama doğru saat yedi gibi akıntı su gibi şeffaf gelmeye başladı koku yoktu yine olur hamilelikte dedim ancak birkaç saat sonra akıntı miktarı arttı iç çamaşırımı değiştirdiğim gibi gelen akıntı hem iç çamaşırımı hem eşofman altımı ıslatıyordu biraz daha gözlemleyeyim dedim hemen doktoru arayıp sormak istemedim bu süreçte hiç sancım yoktu ne kasılmam ne sancı hiç birşey olmadı sonra saat akşam 11 gibi duşa girdim duştan çıktığımda iç çamaşırımı giymek için bacağımı kaldırdığım anda bir anda bacağımdan sular süzüldü hemen eşime haber verdim hastaneye gittik ebelere suyumun geldiğini söyledim bu süreçte giydiğim eşofman su içinde kalmıştı ebe alttan muayene etti açılmamın olmadığını ama suyumun geldiğini söyledi doktoru aradılar hemen doktorum geldiğinde suyum neredeyse bitmişti bebeğin nabzı yavaşlamıştı doktor çatı muayenesi yaptı ve tercihi sana bırakıyorum bana kalırsa zorunlu sezaryen yapalım derim çünkü 37.haftaya kadar progestan kullandın rahminde yumuşama bile yok kolay kolay açılman olmaz ama sen illa normal doğum istiyorsan senden imza alacağım sabah kadar antibiyotik verip bebeğin kalp atışlarını izleyeceğim şuan çok acillik bir durum yok tercih senin dedi bende kendisine güvendiğimi ve bebek sağlığı için ne uygunsa doktorun ona karar vermesini istediğimi söyledim o da hadi o zaman seni giydirsinler bebeğine kavuşuyorsun doğuma gidiyoruz dedi o anki korkumu tarif edemem saat gece 2.30 da doğum kararı alındı beni giydirdiler saat 2.45 de ameliyathaneye götürdüler anestezi uzmanı spinal anestezi yaptı hiç canım yanmadı hiçbirşry hissetmedim ki ben ameliyata girerken korkudan ve heyecandan titriyordum ona rağmen sırtımdan iğne yapılırken hiç acımadı sonra saniyesinde bacaklarım ısındı ve uyuştu doktorum bu yaptığım hareketi hissediyormusun diye sordu bende dokunuyorsunuz hissediyorum ama acı yok dedim o da şuan çok acılı bir işlem yapıyorum acı hissetmiyor musun dedi hayır dediğimde bebeğin ağlama sesini duydum o an şok oldum çünkü ameliyathaneye inmem anestezi yapılması ve doğum hepsi 15 dk içinde oldu sonrasında biraz midem bulanınca doktor kusabilirsin istiyorsan seni uyutayım dedi bende olur dedim sonrasını hatırlamıyorum uyumadan önce doktorların türkü söylediğini hatırlıyorum uyandığımda sedyede odaya çıkmayı bekliyordum doktorum ameliyatta miyomumu da almıştı şuan evdeyim sadece bir gece hastanede kaldım anestezi sonrası bol bol kahve içtim kuru incir yedim ve su içtim hiç başım ağrımadı 2 saat içinde ayaklarımın uyuşukluğu tamamen geçmişti hemen ayağa kalkıp yürümeye başladım bu süreçte hemen yürümek çok önemliymiş bunu anladım çünkü yürüyünce hem dikişlerinizin acısı daha az oluyor hemde hemen gaz çıkarabiliyorsunuz bu süreçte burada birçok doğum hikayesi okudum pozitif hikayelerde vardı kötü tecrübeler yaşayan hikayelerde açıkçası bu süreç tamamen sizinle alakalı ve acı hissiyatınızlada alakalı başkasının yaşadığı kötü tecrübeleri sizde yaşayacaksınız diye birşey yok emin olun sezaryen doğum ve sonrası hiç korkulacak birşey değil benim hamilelik sürecinde en çok korktuğum şeyler çatı muayenesi spinal anestezi ve sezaryen sonrası ağrılardı hiçbiri korkulacak birşey değilmiş bu arada benim vajinusmusum olmasına rağmen çatı muayenem çok kolay geçti anlık saniyelik bir acı hissediyorsunuz ama asla korkulacak birşey yok spinal anestezi sonrası bel ağrımda olmadı hiçbir şekilde belim de ağrımıyor acı da yok korkmayın kızlar emin olun sezaryen ağrısı regli ağrısından daha büyük bir ağrı değil benim size tavsiyem çocuk doğduktan sonra doktordan sizi komple uyutmasını isteyin hem psikolojik olarak daha rahat edersiniz hem de mide bulantısını hissetmezsiniz şuan bebeğim sağlıklı bir şekilde yanımda uyuyor doğum sonrası sütüm de hemen geldi emzirdim demem o ki gebeliğiniz çok zorlu da geçse sonunda bebeğinize kavuşunca herşeyi unutuyorsunuz sakın burada yada internette yazan olumsuz tecrübeleri dikkate alıp kafanıza takmayın ben doktorum haftaya çatı muayenesi yapacağım dedi diye bunu kafama takmıştım ve stresten suyum geldi çatı muayenesi yaptırmadan bir gün önce suyum geldi ebem de beni cesaretlendirdi vajinusmusum olmasına rağmen alttan muayenemi yavaş yapıp çatının da böyle olacağını söyleyip beni psikolojik olarak önden hazırladı öylede oldu bu süreçte doktorunuza ve kendi gücünüze güvenin inşallah hepinizin doğumu çok güzel kolay geçer Allah size benim hikayemden çok daha güzel doğum hikayelerini nasip eder inşallah