Leoskooo Samimi cevabınız için çok teşekkür ederim. Biz de bugün nöroloji ile görüştük. Aynı şekilde bir konuşma geçti. Bizim kromozom sonuçları çıkar diye düşünmüştük ama yarın çıkacakmış. Perinatolog bence temiz çıkacak onlar dedi. Zaten daha önce ikili test yaptırmıştık, bugün onun da sonucunu göreyim diye aldım, kromozomda baktıkları trizonomi 13, 18, 21 orada da bakılmış. Tabi yanılma payı daha fazladır onun ama yine de riskli görülmemiş. Şimdi qf pcr ve karyotip analizini de yaptıralım diye karar verdik. İleride tekrar gebelik düşününce lazım olacak zaten, acaba bizden kaynaklı mıydı diye aklımızda şüphe kalmaz.
Dediğiniz gibi her şeyi beklesem bebek çok büyüyor. Önceden ben de bu kadar yüksek risk varsa ve her bebek kendine özel, tahmin edilemez şekilde büyüyorsa, onu dünyaya getirip burada cehennemi yaşatmaya hakkım yok diye düşünmüştüm. İzole olup olmadığı bu testlerde çıkıyor sanıyordum, izoleyse de çocukların çoğu sağlıklı büyüyor şeklinde okudum hep yabancı kaynaklarda da. Haliyle umudum arttı. Ama izole olayı 30-32.haftaya kadar bile netleşmez dedi doktor bugün. Beyin kıvrımları takip edilecek, sonrasında bir olumsuzluk gelişebilir de. Böyle deyince tekrar içim karardı. Eşim bu riskleri çok büyük buluyor ve zaten 3 yaşında bir oğlumuz da var, ona da bir nevi sorumluluk yüklediğimizi düşünüyoruz. İş gereği eşim çoğunlukla yurt dışında oluyor. Ben de çalışan bir anneyim. İşi bırakıp çocukla ilgileneyim desem, senaryoları siz biliyorsunuz, iki çocukla bu işi sağlıklı götürebilir miyim. Mesele sadece fiziksel ihtiyaçlar değil. Ya da ileri düzey bir bağımlı olsa biz ölene kadar ona bakabileceğiz sonrası ne olacak? Daha bir sürü soru yedi bitirdi beni. Huzursuz oldukça yavrum da kıpır kıpır hep karnımda. Diğer oğlum da anne niye üzülüyorsun ben varım ağlama diye teselli ediyor, çocuğumun dünyadan haberi yok. Hayatımın en zor süreçlerinden birini yaşıyorum. Aynısını yaşamış biriyle paylaşmak bile bir teselli.
Aklım başka düşünüyor, kalbim başka. Haftaya bir de Atıl hocayı görmek istiyorum, bir umut farklı bir yorum duyarım belki. Yoksa bir karar verip ona göre devam edeceğiz veya sonlandıracağız.