1 şubat cumartesiydi 37 haftalık rutin kontrole gittim 35 ten beri hissettiğim sancılarım vardı nstde çıkıyordu sıkı takipliydim ama bu kadar ani olacağını düşünmemiştim ☺️ hastaneye gittik nstye bağlandım ve sancılarım fazlaca çıktı sonra doktorum suyumun bitmiş olduğunu ani bir şekilde doğuma alınmam gerektiğini söyledi ben o sırada ağlamaya korkmaya başladım çünkü erkendi ve suyumun bitmiş olması acaba bebeğime bir zarar verir mi korkusu içimi sarmıştı eve gidip eşyaları almak istediğimi söylediğimde ona bile izin veremeyeceğini söyledi sonra ben çok ağlayınca eviminde yakın olması sebebiyle hemen git ve gel dedi eve gitmek istememdeki ısrar evden doğuma çıkar gibi kendimi psikolojik olarak daha iyi hissetmem içindi ve hazırladığım birkaç birşey vardı çantaya koyamadığım hemen evime gittim o sırada hastanede yatışım vs ayarlanıyordu neyse evime gittim geldim odama yerleştim hemen nst ile takip vs başladı sabah kahvaltı yaptığım için biraz zaman geçmesi gerekiyordu ve beklenen zaman geldi ameliyathaneye alındım öncesinde epidural için beni içeri aldılar eşimde girecekti o dışarda bekledi bu süreçte oturma pozisyonunu aldım gayet sakin bir şekilde bekledim acıtacak birşey değildi popodan iğne olmak gibi bişey iğne yapıldı ve bacaklara doğru inen bi sıcaklık hissettim sonrasında üzerimi örtüyle örttüler doktorum geldi başladık o kadar hızlıydı ki eşim bebeğin çıkış anına zor yetişti bu süreç çok hızlı ilerliyor hiç anlamıyorsunuz bebeğime kavuştum hemen yanıma verdiler mememi koklattılar sonrasında eşimi ve bebeği yukarı çıkardılar ben kaldım işte bundan sonrası sanki hiç bitmeyecek gibiydi bebeğim iyi mi bir sorun var mı yanına ne zaman gideceğim hepsi kafamın içindeydi doktorum stresli olduğumu anlayıp bebek odasını aradı ve bilgi aldık iyi olduğunu kilosunu vs söylediler sonra benim ameliyathanede işim bitti bu arada bu süreçte çekiştirme hissediyorsunuz sanki ishal olmuşsunuz ve bağırsaklarınız dans ediyor onun haricinde bir his olmadı beni başka bir alana aldılar kanamamı vs kontrol etmek için bir süre beklettiler yaklaşık yarım saatti o sürede üşüme geldi hemen ısıtıcı verdiler sonrasında ben iyi hissettiğimi ve bebeğimi görmek istediğimi söyledim durumumum iyi olduğunu gördüklerinde odaya çıkışım başladı o anı anlatamam bebeğim geldi bana verdiler sanki rüyada gibiydim koynumda yattı sıcacıktı herşey bitti o an korkularım endişelerim daha sonrasında ilk ayağa kalkmak bir tık zor oldu tabi ki ama yapıyorsunuz bir şekilde dayanılmaz değil beni zorlayan epiduralin hala sırtıma takılı olmasıydı çok ağrım olursa oradan ağrı kesici verdiler en çok onda zorlandım ertesi gün o ve sonda çıktığında kendimi çok daha dinç hissettim ve yürümek daha kolay olmuştu biz 3 gğn kaldık hastanede paketimiz o şekildeydi ve kullanmak istedik iyi ki de öyle yapmışım çünkü hemşirelerden öğrendiğim çok şey oldu bu süreçte ve şimdi evimizde bebeğimizle geçirdiğimiz 12. Gün birbirimize alıştık tanıştık o kadar başka bir duyguymuş ki çok mutluyum hepinize kolay doğumlar diliyorum 🙏🏻 sağlıkla büyüsünler