afra119- Kızlar ben doğum iznine çıktım ama, bu süreç nasıl ilerliyor bilmiyorum, doğum iznine çıktım SGK ya başvurduk ama para nasıl alınır, nerden alınır hiç bilgim yok, Alanlar varsa yazabilir mi?
Unzle46 afra119- cnm e devletten takip edeceksin doğum yardımı diye yazınca çıkıyor ödeme aşamasında dediğinde ibanina aktartiyorsun
Blueeberryy afra119- ben muhasebeciye atmistim izin kagidini 32. Haftada calisamaz diye baska bisey varmi dedigimde bide hastanenin verdigi dogum raporunu istediler dogum olunca onuda attim islemisler bebegim 20 gunluk dun 37 bin yatmis bi kez daha yaticak sanirim bide emzirme parasida 1200 kusur yatmis
Blueeberryy afra119- şahıs odemeleri banka hesabi tanimlama diye bi yer var e devlette orda banka bilgilerini girersen direk yatiyo tanimladigin hesaba eger tanimlamazsan ptt den alman lazim
Mercan0652 Unzle46 Blueeberryy Kızlar bende öğretmenim benim nasıl oluyor baktım ama mavi kart sahibi olan falan yazıyor E devlette. O dediğin şahıs ödemelerini yaptım hesabı onayladim. Muhasebe dediğiniz ilçe milli eğitim muhasebesine mi raporumu vereceğim o şekilde mi oluyor.
Sevda06_05 Blueeberryy merabalar bende çalışıyordum ama iş yerimkapandigi için çıkışın verildi şu an 11 haftalık hamileyim iş arıyorum ama bulamıyorum sigorta primim 90 günden fazla acaba yinededogum parasi almaya hak kazanıyor muyum acaba bilginiz var mı
Lavya Blueeberryy bebeğim 1 yaşına geldi emzirme parasını nerden alınıyor nerden başvuru yapılıyor düğüm parası vs ama ev hanimiuüm alabilir miyim
Rabiul Sevda06_05 Tgball hayır hakkınız olmuyor izne çıkarken aktif olarak çalışıyor olmanız gerekiyor
babyandmomy__ Sevda06_05 doğuma bir ay kala bir tanıdığınız varsa sigortanızı yaptırmasını isteyin siz ödeyin bir ay sonra zaten rapor alacaksınız
Turannaz afra119- doğum izine çıktıktan sonra ki sonnayında yatıyor hepsi,iznin bittiğin de alısın benim öyle olmuştu
Rabiul afra119- ben toplam 50 bin almıştım siz daha fazla alırsınız. İzin kâğıdınızı muhasebeciye ya da patrona kim ilgileniyorsa onlara gönderin yalnız doğum sonrası sağlıklı doğum yaptığınıza dair kâğıdı gönderdikten sonra takipte kalın çünkü onaylanmamış olabiliyor ben bu yüzden 20 güne yakın geç aldım paramı
Sevda06_05 Rabiul peki giriş yaptırsam sadece primler odenmese oluyor mu çünkü 90 günlük primim var benim
Kumsalzeyus Sevda06_05 hayır doğumdan önce 4 ay diye biliyorum arama motoruna yazın oradan çıkar kesin bilgi o sigortanız geçersiz devam etmeliydi izine kadar
Rabiul Sevda06_05 hayır olmuyor aktif olarak çalışıyor olmanız lazım primlerinizde ödenmesi gerekiyor
Melossss_ Ben 32. Haftamda çalışır raporu istedim , doktorum ne kadar calışacaksın dedi 35 e ladar oldugunu söylediğimde hem öalışır hemde izinli olarak tek bir tapr girdi verdiği kagıtta izin başlama tarihi yazıyordu . Tekrardan 35 deyken çalışamaz vermedi sorun olmaz umarım 170 i arayıp sordum sorun değil dediler aktarma var olarak girilmiş oldugu için tsm bilmesem de ..şuan e devlette analık başlangıc gözüküyor raporum. Muhtemelen doğum raporunu verince bu rapor kapanıcak doğum öncesi sonra doğum sonrası bi tapor verilcek izin için o çalıştıgım 3 hafta doğdum sonrasında eklenecek bildiğim kadarıyla
Kumsalzeyus babyandmomy__ hayır böyle olmuyor süresi var doğumdan 3-4 ay öncesi diye biliyorum 170 arayarak öğrenin
babyandmomy__ Sevda06_05 ben gebeliğimin ilk aylarında iş yerimle sorun yaşamıştım olur da çıkarsam diye sgk yı aradım şimdi çıksam iş bulmam birkaç ayı bulacak sorun olur mu diye sormuştum 90 gün tamamlanmış olursa sorun olmaz demişlerdi tabi yine de arayın bi size detaylı söylerler
Blueeberryy Lavya esinizin sigortasi varmi sgk olmasi lazim yaziyo internette ben biyere basvurmadim muhasebeci raporlari girince otomatik yatmis calismayanlar nasil aliyo bilmiyorum belki bilen cevaplar
Kumsalzeyus Lavya süt parası eşinizin hesabına yatıyor ptt de olabilir e devletten bakabilirsiniz doğum parası için aile ve sosyal hizmetlere başvuru yapılıyor Antalya da her il değişir mi bilmiyorum