Herkese iyi akşamlar, sadece benim deneyimlendiğim ve pozitif olan tüp bebek hikayemi paylaşıp sizlere de destek vermek istedim.
Ben 6,5 yıllık evli ve ileri derecede polikistik over olan bir kadınım, evlenmeden önce hiç haberim yoktu maalesef, hep fazla kilosu olan bir bireydim ama adet düzensizliğim yoktu, evlendik, Türkiye’ye taşındım iş güç vs derken hemen çocuk istemedik, beraber vakit geçirmek istedik 2-3 yıl. Sonra çocuğumuzun olmasını istedik ve denedik olmadı, doktorlara gittik direkt olarak benden dolayı olamadığını söylediler polikistikten dolayı kilo ver sonra bakarız dediler hatta ( gittigim hastanede bile eşime bakmadılar ). Çok kırıcı bir durum oldu, bu kiloyla zaten hamile kalamazsın dedi ( bu arada boy 1,72 kilo 82) yumurta büyütme vs vs ilaçları kullandım ama yine olmadı, vardır bunda bir hayır dedik ve üstelemedik. Yurt dışına taşınmaya karar verdik ve tedaviye belçıkada yapmaya karar verdik, devlet karşıladığı için işimize de geldi. Hastaneye gittik testleri yaptık ve eşimde sperm azlığı ortaya çıktı, ve buradaki doktoruma yaşadıklarımı anlatinca çok kızdı böyle durumda bir kadına böyle şeyler asla söylenmez dedi ve problem ikinizde dedi. Ve direkt olarak tüp bebek tedavisine başladık, kan tahlilleri vs vs. Adet düzensizliğim de başlayınca hormonlara kan tahlilleriyle kontrol edip iğnelere başladım ( başlayınca hormonlar tavan her gece ağlamaklı 😂) ama maalesef yumurtalar oluşmadı istediğimiz gibi 2 ay sonra tekrar yaptık ve yumurtalar oluşunca operasyonla alındı ve direkt olarak birleşildi eşimin spermleriyle, 5. Gün embriyosunu yerleştirdiler ve o günü hissettim olacağını, miniğimizin de bizi isteyeceğini, o kadar çok dua ettik ki eşim ve ben ama hissediyorduk biliyordum olacağını, 10gün sonrasın’a kan tahlili için randevu verdiler ama ben dayanamayıp test yaptım 😂 çok silik çıktı belki de olmadı dedim ama kedilerim karnımda asla yatmazlardı ve transfer gününden itibaren sürekli orada yattılar 🥹 ve kan testim pozitif çıktı. 5 hafta boyunca kan verdim ve hep yükseldi, 5.ci haftada ultrasona gittik ve atan minik kalbini gördük, hayatımda hiç mutluluktan ağlamamıştık ve hüngür hüngür ağladık eşimle. 🥹
Bugün 34+5 oldu minik kızımız.
Demem o ki kızlar kendinize stres yapmayın, inanin, güvenin ve bolca dua edin. Her minigin bir zamanı var buna artık inanıyorum, ve Rabbim çocuk isteyen herkese tez zamanda nasip etsin inşallah ❤️ her zaman dualarimdasiniz 🌸❤️