Merryy Kızlar ilk doğumdan sonra gaz sancısı çok çekmiştim göğüs kafesime kadar batmalar yaşadım acil doğum olduğu için hoşaf yapamamıştım ama şimdi yapmak istiyorum yapanlar nasıl yaptınız tarif alabilir miyim hem sütte olur bebişe
Srp53 Merryy ay acaba meyveler de yeniyor mu yoksa sadece suyu mu içiliyor. Benim de cuma sezaryenim var. Kuru dut kayısı incir ve erik aldım. Daha önce apandisit ameliyatı olmuştum gazım çıkmadı o ağrıyı çok iyi biliyorum en son lavman yapılmıştı öyle taburcu olmuştum yoksa hastaneden de çıkamıyordum :(
Nilayy95 Kuru kayısı , kuru incir, kuru dut,biraz elma,azcıkta susam 😊 bi taşım kaynatın yanınıza alın. İlk çorbanızı içtikten sonra içersiniz. Hem sütte yapar
Merve-metin Srp53 evet meyveleride yiyebilirsin canım bana hastanede hep hoşaf getirdiler meyveleri de vardı içinde hep yedim içtim çok iyi geldi her gün farklı hoşaf gelmişti
Merryy Srp53 yeniyor diye biliyorum canım banada lavman yapılmıştı baya çekmiştim bunda da çekmek istemiyorum öncesinden yapayım dedim hastanede meyve suyu yada hoşaf gelmişti ama bir bardaktı oda fayda etmemişti yani bana 5 sene olacak tamda hatırlamıyorum ne verdiklerini
Merve-metin Srp53 gaz çıkana kadar katı yemek vermiyorlar canım sadece sıvı veriyorlar çorba hoşaf yoğurt su muhallebisi tarzında geliyor yemekler gaz çıktıktan sonra da katı olarak sebze yemeği oluyor genelde gaz yapmayanlardan
Merryy Arzuyn kayısının gaz yaptığını ilk defa duydum ben normalde tuvalete çıkartır diye biliyorum hatta detoksta diyette falan tüketiliyor çoğu zarar ama onu biliyorum 🙈
Merryy momy_95 valla hastanede vermişti bana ilk doğumda ama 1 bardak kadar falandı genelde gaz ve süt için yapılıyor ilk doğum acil olduğu için yapamadan gitmek zorunda kalmıştım son ana bıraktırmıştı kayınvalidemler taze olsun öyle götürürsün diye ama eve gelince yapıp içmiştim diye hatırlıyorum üzerinden 5 sene geçecek tamda hatırlamıyorum ne yaptığımı sormak istedim o yüzden 🙈
Srp53 Merryy Ben de çarşambadan falan içmeye başlarım canım o zaman. Allah yardımcımız olsun inşallah 🙏
Vlog1345 Bir malatyalı olarak tarifini veriyorum kızlar yıllardır her ramazan yaparız oruçtan dolayı kabızlık sorunu çekmeyelim diye. Öncelikle gün kurusu kayısı alıyorsunuz. Soguk suya atıyorsunuz bi yıkayın önce. Sonra tekrar soğuk suda hafif ateşte kaynatın kayısının içinden minik minik tel tel şeyler çıkana kadar kaynatın. İsteyen biraz şeker atsın şeker atınca ishal ediyor tuvalete çıkmak için gayet iyi geliyor (fazla abartmadan). Mümkünse 1 gece önceden yapın taze yapılmışı her zaman daha iyidir
Vlog1345 Merryy evet tabi ki bizim burda hamilelerde sadece gün kurusu hoşafı yapar diğer meyveleri koyunca çok karışıyor o kadar karışıklığa gerek yok bence. Zaten kayısının tek başına bile ishal yapma özelliği var
Tutaste_ Srp53 bı gece oncesınden gaz yapcak seyler yeme cıkar hemen odaya gelır gelmez hoşafını iç dikişlerini zorlama cocugunu emzirirken gerisi kolay. Nerde olcaktın senn