cerengeredeli tecrubeliiannee tutmayı düşünmüyorum. 16+4 üm -1 kg ile devam ediyorum. Oruç tutarak bunyemi zayiflatamam. Şuan bile beslenirken hazımsızlık yaşıyorum, sahurda ya da iftarda bir anda kendimi sıkıştırırsam çarpıntıya kadar götürür beni. Kaldı ki güç içinde 2.5 litreden az su içince idrar yolu enfeksiyonu tekrarlıyor ve bebek için riskli enfeksiyon. Konuya bebeğin beslenmesi dışında sağlık sorunu da giriyor bende. Siz tutarsınız tutmazsiniz sizin tercihiniz. bebeğinizi sağlıkla kucağınıza alın inşallah
rahatdur_evladim tecrubeliiannee ben tutmayı düşünüyorum ama normal de bile birazcık acıktığımda kan şekerim düşüyor nasıl yapacam bilmiyorum tutmakta istiyorum tuttuğumda kendimi daha iyi his ediyorum Çok çelişkili cümleler kurdum ama 😂 umarım tutabilirim
busra05_ Aya girmiş olucam aslında tutmak ısterım ama epilepsi hastasıyım korkuyorum normalde hep tutardım ama sımdı nobet gecırırde bı sıkıntı yasamamak için ben tutmayacagım doktoruma da bu ayki kontrol de sorucam yıne ama her halukarda tutmam gıbı ya dınımızce de imkanımız var kazasını yaparız inşallah Allah ömür ve güç kuvvet saglık versınde🌸
elif_4804 tecrubeliiannee Ben ilk birkaç gün tutar sonra bayılırım açlıktan :)) benim 3 gebeliğim de oruca denk geldi ve bu 4ncü bunda da denk geliyor 😄😄 4 gün dayanabiliyorum en fazla. 5nci gün hastanelik oluyorum. E borç yiğidin harcıdır 🫡🤭
Eceunverkanra tecrubeliiannee Denemek istiyorum 6.ayimda olacagim icin ama zorlanirsam direkt birakirim. Son aylarimda olsaydim hic denemezdim bile cunku bebeklerin en hizli gelistigi donem. Doktoruma da danisacagim tabi ki o kesin bir dille olmaz derse riske girmek istemem
BraAkayBulut tecrubeliiannee Üçüncü bebeğime gebeyim. Şu an 27 haftalık. Bundan önce ki iki çocuğumda da doktoruma danışarak sahur ve iftar öğünlerime ekstra dikkat edip gün için de de bol bol dinlenerek tutmak nasip oldu. İkisi de 4 kilo dogdu. Bu süreçte kontrole de giderek bebeğimin takibini yaptırdım doktoruma ve elhamdülillah bir sıkıntı olmadan atlattık. Şimdi yine hamileyim ve aynı sekilde yapacağım. İnanan insanlar için söylüyorum bunu tutmayı deneyerek ve doktor eşliğinde karar verilir.Bu ahkam kesenleri anlamıyorum ve çok saygısızca buluyorum. Kimse kimse adına bu tarz ağır eleştirilerde bulunamaz.
Kuumsaal77 tecrubeliiannee tutmayı düşünmüyorum oruçta 8 aylık oluyorum tam son aylarım bebeğimin besine en ihtiyaç duyduğu zamanlar birde ben asla aç kalamıyorum sabah bile aç karına demir ilacı atıp bir saat bekliyorum çok zor elim ayağım tutmuyor tansiyonum desen sürekli 8/5 bayılır kalırım herhalde üstelik birde kızım var 🥹
Aleyzeee tecrubeliiannee ben tutamicam malesef şekerim de oldu için hem kendime hem bebeğe zarar vermek istemiyorum
Kubra_celik0 deletedmom43191 merhaba bende 37+2 yim sancılarınız vs. Herhangi bişey varmı yada nste günleriniz nasıl geçti
Brgmde tecrubeliiannee @BraAkayBulut dedikleriniiz herkes için geçerli olmadığı için ben kendi yaşadığımı anlattım. Bu şey sorulmamalı bencede eğer tutabiliyorsanız tutsunlar ama örneğin sadece 1 saat aç kalsam bayıldığım oldu ilk dört ay böyle geçti. Son zamanlarda da açlığa asla gelemedim baş dönmesi şeker düşmesi herşey oldu. Eğer böyleyse Hamilelikte zorlamanın bir manası yok bence eğer bebeğiniz ve kendş sağlığınızı tehdit ediyorsa din hep güzellikle emreder. Ama diğer türlü rahatsa tutulabilir belki hocaya danışılabilir. Örneğin şuan 9. Ayımdayım 6-7-8 farketmez gün içinde kahvaltı ara öğün öğle ymeği yesem bile sadece akşam yemeğini geciktirsem bile baş dönmesi el ayak boşalması yaşıyorum. Ve bebeğin gelişimi 2. Trimesterde başlar (beslenmeyle alakalıysa konu) yediğiniz içtiğinizle bebek önde gidebilir geride kalabilir veya haftasıyla uyumlu gidebilir. Bu hiç belli olmaz mesela benim bebeğim 36. Haftsdan sonra sizin dediğinz gibi gızlı gelişmedi durdu gelişimi ama 6-7-8 ayda süper gelişiyordu gibi gibi. Her bebek gelişimi farklı oluyır
mucizegebee Ben ramazanda 7 aylık oluyorum, tutmayı düşünüyorum annemde bana hamileyken oruç tutmuş 9 aylık hamileyken, hatta doğuma oruçlu gitmiş ramazan’ın 20.günü 😊
Kubra_celik0 deletedmom43191 bendede hafif sancı çıkmıştı 36 haftalıkken hala bekliyorum canı ne zaman gelmek isteyecek acaba🤭
Kubra_celik0 deletedmom43191 bendede hafif sancı çıkmıştı 36 haftalıkken hala bekliyorum canı ne zaman gelmek isteyecek acaba🤭
Tugba29_ Diğer çocuklarmda hem günler uzundu hemde sıcaktı tutabildim inş yine tutucam sonradan borçlar zor tutuluyo zaten ikinci trimester çok zorlanmam diye düşünüyorm