tanhc bu açıdan bakarsak o zaman bende bile isteye genetik rahatsızlıkları olduğu halde önlemsiz çocuk sahibi olanlara vergim gitsin istemem. Adam sma bu kadar yaygınken twst yaptırmadan çocuk sahibi oluyor yetmiyor ilk çocuğu bu hastalıktan vefat etmişken ikincisini yapıyor yine devletten destek istiyor ya da ciddi karı koca genetik hastalıkları var aslında biraz araştırarak tüp bebekle sağlıklı çocuk yapabilirler ama hiç umursamadan çocuk sahibi olup devletten destek bekliyorlar. Yanlış anlaşılmasın ben bunlara devlet bakmasın demiyorum ama o zaman cezaevindekilere verilmiyorsa bende vergimin bunlara gitmesini istemem. Velhasıl kelam vergi bu devletin her üyesi için geçerlidir ve zamanı geldiğinde karşılığı alınmak üzere verilir, hizmet almak için verilir, devletin bekası için verilir, hizmet sürekliliği için verilir. Benim evladım Allah korusun cezaevine girse ben devletten destek beklerim benim yakınıma içeride bakmayacaksa bir yiyeceğini dahi karşılamayacaksa ne diye ben ya da içerideki yakınım vergi verdik bunu sorgularım. Bu arada eğer çalıştırsa çok daha iyi içeride yatmamış gerçek anlamda ceza çekmiş olurlar ama bu imkanıda sağlamıyor parada vermiyor bu şekilde olmamalı