Herkese merhaba. Daha önce de bebeğimin 3-4 hafta kadar geriden geldiğini yazmıştım bu yüzden yakın takipteydik. Küçük olmasının yanı sıra bir de plasenta rahim ağzını kapatıyordu bu nedenle de erken alma ihtimalleri çok fazlaydı. Ancak cumartrsi günü sabaha karşı bir anda kan boşaldı, çoooook yoğun tutamadığım tuvalete gidene kadar her yerin kan olduğu kadar yoğun bir kanamayla acil hastaneye gittim ve plesentanın kanadığını öğrenerek acil yatış yaptık. Yapılan tüm tahliller, ciğer geliştirici iğneler, nts ve kanamanın durması sonucu pazartesiye kadar gözetim altında olacağım o gün ne yapacağımıza karar vereceğini söyledi doktorumuz ancak akşam saatlerinde bebeğimin kalp atışları çok yavaşladı ve dengesizleşti. Bebeğin çok strese girdiğini ve bu şekilde onu daha fazla içerde tutamayacaklaeını söyleyerek genel anestezi ile doğuma aldılar beni. Bebeğim doğar doğmaz ağlamış, çok şükür ciğerlerinde falan hiç bir sorun yok ancak 1850 gr doğduğu için yoğun bakıma alındı. Kokusunu bile alamadan küvezden bir kere görebildim sadece 😥 tek tesellimiz sağlığında hiçbir sorun olmaması, inşallahta olmaz bir an önce kavuşuruz 🙏🏻 doğum bekleyen herkese hayırlısıyla en sağlıklı şekilde yavrularına kavuşmak nasip olsun inşallah. Plasenta previa olanlar içinde bir bilgilendirme ve deneyim paylaşımı olsun.