Merhaba kızlar, benim ilk hamileliğim ve 40+4 haftadayım.
İki gün önce doktordaydım ve 1 cm açılma var dedi, neyse akıntımda üç gün önce baya geldiydi biraz kanlıydı yani pembe, kahverengi ve halende öyle geliyor ama gıdım gıdım ilk geldiği gün’ki gibi fazla değil, dedim tmm sanırım yavaş yavaş başlıyoruz çünkü ağrılarımda azar azar vardı. Ben geçe banyomu yaptım ve meryem ana otunu sürayeme (sıcak suya koydum), dualarımı okudum bi yarım bardakda içtim zaten direk açılmaya başladı ot, neyse duaları okurken zaten ağrılarımın daha fazla oluştuğunu hissettim ve sonra uzandım dedim dinleniyim. Gecem, sanki her an adetim gelicekmiş gibi ağrılar hissettim.
Sabah kalktım aynıydım ve hastaneye kontrol amaçla gittik doktor dedi daha doğuma biraz var yani bugün yarın olucak ama eve git dinlen dedi, ama doğruymuş sancılarım gelmeye başlamış tek daha fazla olması gerekiyor dedi.
Şimdi sorum şu ki ben Meryem ana otunu erken mi koydum ve çıkarırsam zararı olurmu? çünkü allah var sancılarım sıklaşmaya başladı ondan önce öyle değildi, ama doğumada daha girmedim yani tam birgündür suda bekliyor ve baya açılmış bir şekilde.
Sizce öyle bırakayım mi yoksa etkisi gidermi?
Ailede bilende yok otun nasıl kullanılacağıma dair