Balumudum 10 haftalık gebeyim iş yerimde haftasonu çalışma ayda 1 kere cumartesi pazar çalışıyorsun ama çalıştığın için cuma ve pazartesi izinlisin bu gebe kurallarına göre yasal mıdır yardımcı olabilir misiniz ?
Serpoo Balumudum haftalık 45 saat çalışma sürenizi dolduruyosanz gitmeniz gerekmiyo , ama 45 saat dolmuyosa gitmeniz gerekiyo. Ekstra mesailere sizi bırakamazlar. Daha detaylı ve kanunda hangi madde oldgnu öğrenmek için 170 i arayın
Edafmo Balumudum haftalık 45saatlik çalışma sürenizi doldurmak içn çalışmanız gerekiyor çünkü zaten 2 gün tatil vermiş. Gebeler haftasonu çalışamaz kuralı yok, yalnızca 45 saatten fazla çalışamaz yasası var.
Yzc_asli Bende 1-2 ayda bir cumartesi gidiyorum ve cuma veya pazartesi izinli de olmuyorum. Sonuçta seni extra çalıştırmıyorlar ki günü değişiyor sadece neden uygun olmasın anlamadım
Balumudum Yzc_asli benden önce çalışan bir kız gelmiyormuş nöbetlere ,kızla iletişimde yok soramıyorum,hangi maddeye göre gelmiyor diye bilgi almak istedim
Esiilaa Edafmo neden haftasonu calısamayasınız me farkı var ki onemlı olan calısma suresi ben de nöbetli sistem calısıyorum hafta ıcı hafta sonu 24 saat şeklinde. 24. Haftaya kadar yasal oldugu için elimizden bir şey gelmiyor
Edafmo Esiilaa ben haftasonu çalışamazsınız mı demişim? neyden bahsettiğimi tam olarak anlayabildiniz mi siz?