Canmbebegim Kızlar bugüne kadar hiç bir göz rahatsızlıği yoktu varsada biz farketmedik kendide göz sıkıntısı olarak birşey söylemedi hiç bir zaman 2-3 gündür bazen sağ gözünün bazen sol gözünün kaydığına denk geldim bugün doktora götürdük testte 5.25 çıktı çok yüksek bir değer yani bunun yanlış çıkma ihtimali varmı göz ölçüm testinden önce çok ağladı hastaneye karşı hep bir önyargısi vardı hastaneye girmeden ağlamaya başlıyor çıkana kadar hani çok ağladı da o kadar yüksek çıkmasını o mu tetikledi acaba .. devlete göründük zaten ama doktor dedi değer çok yüksek Adana’ya yönlendirdi ordan görünün dedi uzmanına .. bilen biri bişey yazsın lütfen.. ve Hatay’da olan varsa Hatay’da bildiğiniz iyi bir doktor varmı güvenilir
2cocuk2kopek Canmbebegim ağlamak göz numarasını etkilemez maalesef canım. Ailede genetik göz problemi var mı
Fatma5806 Canmbebegim geçmiş olsun canım 2.75 bizimde çıktı fark etmem üzerine gittik hafif kaymayla fark ettim şimdi gözlük kullanıyoruz 1 yıl etti değerimiz düşmeye başladı yaş çok önemli 🥰
Mutluaile1 Canmbebegim Ben herhangi bir belirti yokken tamamen 3 yas muayenesi olurken birde göze götüreyim diyerek randevu almıştım. Makinada 3.25 sag 2.5 sol goz çıktı astigmat varmış ve ben nasil farkedemedim acaba diye kendi kendime hayiflandigimda doktor dediki yani astigmat miyop ya da hipermetrop gibi değildir gözün ışığı kiramama sorunudur ve aksam beyaz ışık rahatsız eder ve uzağa bakarken zorlanirlar ama küçük cocuklar uzakla ilgilenemz yakin çevre ile ilişkili oldukları için fark etmemeniz normal dedi herhangi kayma vs yoktu ben tamamen muayene olsun diyerek götürdüm sonrasinda göz 6 yasina ksdar gelisime devam ediyor diye numaralarını birsz düşük verdi tembellesip o numaraya alışmasın diye. Hatta doktor baya iyiydi ilk makina ile bakıldı emij olmak icin ilaçlı istedi onuda yaptırdık sonra manuel cihazları ile muayene etti emin olduktan sonra reçete yazdı manuelde 2.25sag 2 sol olarak aldim dedi ve reçeteyi biraz daha düşük yazdı ve malesef astigmat düzelen bir sey değil anca ilerlemesini engelleyebilriiz demişti
Parilti007 Ağlamasıyla göz derecesinin alakası yoktur, siz başka bir doktora daha görünün yönlendirdiği gibi, geçmiş olsun
Cgzz Benim yegenımdede aynı şekilde göz kaymasıyla farkettik ablamlar direkt Ankaraya götürdüler 6 numara ve astigmat çıktı hemen gözlük basladılar 4 yıla yakındır takıyor suan 2.5-3 numaralara düştü ve göz kaymasıda geçti ☺️
Cgzz Fatma5806 Teşekkürler ❤️ Ankara kudret göz hastanesinde takipliler basından beri ama doktor ismini bilmiyorum maalesef
Fatma5806 Cgzz merhaba daha öncede sormuştum yeğeniniz için oğlumun göz derecesi git gide yükseliyor ama hala iyi bir doktor bulamadım rica etsem sizden doktor ismini öğrenebilir misiniz
Cgzz Fatma5806 Tabiii ❣️ doktorun ismi Kani Nakip Özel kudret göz hastanesindeymiş , şuan baska bir hastaneye geçmiş hangi hastane oldugunu bilmıyormuş ablam