Merhaba kızlar, 2. bebeğime 38 haftalık hamileyim. İlk doğumum doktorumun çatın dar demesi sebebiyle sezaryen olmuştu ve sezaryenimde sonrası biraz zorlasada çok güzel geçmişti. 2. bebek haberini alınca tekrar aynı doktorun yolunu tuttuk ve ssvd istediğimi söyledim, kendisi bunun bir risk olduğunu, çatımın değişmeyeceğini ve 3.-4. çocuğu doğurmayacaksam bunu göze almamam gerektiğini söyledi. Bu söyledikleri benim içimi haftalarca kemirdi ve 29. haftada doktor değiştirmeye karar verdim. Aynı hastanede ssvd destekleyen bir doktor buldum ve yoluma onunla devam ettim. Doktora ilk muayenemden sonra doğum fiyatı konuşmak için fiyatlandırmaya indik ve bize ssvd, sezaryen ve normal doğum fiyatı verdi, içimden ya eski doktoruma dönmek istersem onunda fiyatını alıyım diye geçiriyordum ve sordum sadece sezaryen doğum ücreti söyledi, diğerleri dedim sadece sezaryen doğurtuyor normal doğurtmuyor dedi. Şoke oldum, bütün güvenim boşa gitti başımdan kaynar sular döküldü. İstediğini yapmakta özgür fakat bunu bana söylemeliydi ben ssvd yaptırmıyorum demeliydi beni istediğim halde bunca hafta oyalamamalıydı. 37+4 te çatı muayenem yapıldı yapılmadan önce doktoruma ilk doğumum bu yüzden sezaryen oldu değişir mi dedim “eğer çatın gerçekten darsa değişmez” dedi ve muayene etti. Sonuç çatım dar falan değilmiş şu an her şey yolunda gözüküyor ve vajinal doğum bekliyoruz. 2. Şokumda boşuna sezaryen olmuş olmam oldu. Demem o ki eğer içinizde en ufak bir kuşku varsa kaç haftalık olduğunuza bakmadan doktorunuzu değiştirin. Ben ssvd yapabilirim ya da yapamam hiç belli olmaz ama en azından kendi sebeplerim yüzünden yapamam ya da yaparım, denemiş olurum. Bu arada sezaryeni eksiklik olarak görmüyorum sadece normal doğum gerçekleştirmek o duyguyu tatmak istiyorum.