Çok güzel bir doğum hikayem oldu. Her pozitif hikayeyi okuduğumda Allahım bana da diye dua ediyordum. Allah kalbime göre verdi dileyen herkese nasip olur inşallah. Sabah 7.30 gibi uyandım karnımda ve belimde adet sancısı gibi ağrılar gelip gidiyordu. Bekledim geçmedi. Sıcak duş aldım yine geçmedi. Öğlen saatlerinde doktoruma muayene oldum doğum başlamış ama zamanımız var dedi. Eve geri gittim. Nişan ya da su da gelmemişti. Küvete sıcak su doldurup içine oturdum belden aşağı sıcak sular tuttum karnıma değilde belime daha çok. Evde sancı sayar açtım ve kendimi takip ettim uygulama hastaneye git dediğinde yola çıktık zaten yakın mesafe hatta biraz yürüdükten dedim acaba evde biraz daha mı kalsaydık tam kötü hissetmiyorum diye düşündüm. Sancılar katlanılabilir seviyedeydi. Ebem baktı Allah ondan da bin defa razı olsun 6 cm açıklık var dedi suyu patlattı sakinleştirdi beni. Odama geçtim suni almadım kendi sancılarım la devam ettim. İki kere daha muayene etti ve 8 cm ulaştık. Akşam 9 da hastanedeydim 6cm saat 10 oldu 8cm ve aslında o zaman zorlanma başladı öncesi iyiydi. Nst bağladı doğumun olacağı odaya aldı kardeşim ve eşim sürekli yanımdaydı bu sürede. En son artık dayanamıyorum dediğim yerde 10 dk doğuracaksın sakin ol dediler. Doktorum da dünya tatlısı bir insan çok iyi davrandı. Ikınma hissi gelince beni çatala aldılar ve yönlendirmeler başladı doktoru dinledim ama bu kısım zordu uzun bir kere ıkın bitecek dedi ve oldu🙂🙂 kızım doğdu hemen göğsüme koydular gördüm duydum kokladım. Kesi olmadı ama kordon dolanmıştı ve eliyle geldi ufak yırtık oluştu dikiş atmayacağım dedi. Saat 11 de doğdu.. Şimdi yanımda uyuyor ve dünyanın en mutlu insanı benim çok uykusuz olmama rağmen kendimi iyi hissediyorum. Allahın izniyle yarında çıkarız. Dileyen herkese Allah kolay doğumlar nasip eylesin inşallah ben çok dua ettim burda okuduklarıma da:) doğum öncesi spor yapamadım gün boyu plates topunu kullandım evde ve sancı geldiğinde nefesimi düzenledim bağırmadım hiç diyebilirim. İlk doğumum 40+1 suni normal 4 saat ikinci bu günki 38+5 kendi sancım ortalama 15 saat ama son 1 sati zordu gerisi katlanılabilirdi bence. İyi akşamlar..