Ceydaaas1 Ben şuan hamileyim Kaynanamın akrabasi umreye gidiyormuş bebeğe ait bir kıyafet alıp onunla tavaf yapicakmis böyle birşey var mı ben ilk defa duyuyorum bebek doguncada ilk o kıyafeti giyicekmis hurafe mi böyle birşey var mı acaba
Orkidem8 Ceydaaas1 dini anlamda bu konu da bilgim yok ama tavaf saçma gibi ha onu alıp kabeyeye sürse kokusu sinse güzel olur anlamlı olur ama tavaf alakasız geldi ha belki de vardır biz bilmiyoruzdı
TugceOrak Ceydaaas1 hiç duymadım böyle bişey açıkçası, bebeğin kıfayetini oraya götürmüş olması bir anlam taşımaz gibi geliyor açıkçası bana. Linçlemeyin lütfen benim bakış açıma göre mantıksız sadece. Ama kötü bişey de değil sonuçta giydirsen bişey olmaz diye düşünüyorum
Pinarpa Hiç duymamıştım ama böyle bi imkanım olsa yaptırırım . Zararı yok sonuçta ama yıkamadan da ilk kıyafet giydirilmez, onu yıkamak olmaz, bilemedim
Beyzaylmaz Benim duyduğum kadarıyla çocuğu olmayan kişi için yapılır bu dua ile evladı olsun diye işte. Ama sen hamilesin gerçi ne gibi sakıncası olcak en güzel yerler sürsün gelsin idare et.
Nutella- Yani beş yıl ilahiyat okudum büyüdüğüm çevre de baya muhafazakar ama ilk defa duyuyorum böyle bir şey. Ya aslında hurafe olduğunu düşünüyorum ama kötü bir şey de yok, ama kıyafet de yeni doğmuş bebeğe yıkamadan giydirilmez ki
MhysaTheGreat Ceydaaas1 dini bir alt yapısı yok muhtemelen birisi yapmış öyle devam etmiş şimdi hurafe demek için bunu yaparken ne olması bekleniyor tam olarak onu bilmek lazım yani kıyafetin kabeyi tavaf etmesi bir şey ifade etmiyor 😅 psikolojik olarak sadece belki size hoş gelir mutmain olursunuz ama elbiseyi giydirdik çocuk çok ahlaklı olacak dindar olacak zeki olacak ne bileyim o tavaf etmiş gibi olacak tarzı bir durum mümkün değil