Elis27 Merhaba arkadaşlar idrarda protein +1 çıktı tansiyon takibi yapıyorum şuanlık normal ilerliyor . Şimdi buna rağmen 24 saatlik idrar toplanması gerekir miydi ? Dahiliye Dr gidiyorum bu arada Dr bişi demedi bu konuda bilgisi olan arkadaşlarım yardımcı olabilir misiniz rica etsem ?
Marmadal Elis27 benim de böyle çıkmıştı, lökosit de vardı. Sanırım enfeksiyon vardı o zaman. Doktor bol bol su iç dedi sadece, 3 hafta sonra gittiğimde enfeksiyon da geçmişti protein de negatif çıktı 🤷
Newmomdml Elis27 benden istememisti doktor sadece tekrarlayalim demisti belki hatalidir diye. Normal tam idrar tahlili vermistim tekrae ve eser miktara dusmustu o da normal bulundu
myangelson Elis27 geçenlerde idrarımda enfeksiyon vardı ve protein eser yazıyordu. Benim de o ara tansiyonum yükseliyordu hatta şuan tansiyon ilacı kullanıyorum. Perinatoloji takipliyim doktora sorduğumda gebelerde bazen protein çıkabiliyor önemli değil korkma dedi. Daha sonra negatif çıktı protein
Elis27 Yasminnnnn benden neden istemedi ya gerçekten bazı Dr anlamak çok zor . Peki 24 saatlik idrar toplanınca noluyor mesela neye bakılıyor onda acaba
Yasminnnnn Elis27 Aynı şekilde protein kaçağı varmı yokmu bakılıyor değer 300 üstü çıkarsa sıkıntili olur demişti enfeksiyonun varmı bazen enfeksiyona bağlı da +1 olabiliyor
Btl_akkurr Elis27 o 24 saatlik idrarda protein kaçağının miktarına bakıp ona göre hareket ediliyor benim 789 falan tsm hatırlamıyorum ama doktorum bana söyledi tansiyonun normal ama yükselirse hemen gel çünkü gebelik zehirlenmesinin başlangıcı dedi ben dinledim doktorumu tansiyonum iyidi ama doktorum ısrarla gel demişti pazar günü ihmale gelmez bir anda vurur diye kesinlikle korkmayın amacım sizi korkutmak değil ama bilinçli olmak her zaman iyidir 17.15 tansiyonla hastane yatışım yapıldı 2 tane aralıklı olarak dil altı hapı verildi daha sonra sabahına ameliyathane ye alındım 36.5 haftalıktm bebeğimde kilo gerilemesi oldu 2 kilo doğdu prametüre olarak çok şükür bende bebeğimde iyiyiz ve şuan kızım 8 aylık ve ben tekrardan hamileyim🥹 çok şükür herşey için Rabbime tabiki korunuyorduk nasıl oldu hala şaşkınız❣️
Elis27 Marmadal bendede öyle oldu üçüncü testte +1çıktı 3 hafta ara ile yani eser miktarda çıktı 3 hafta sonra negtif ondan 3 hafta sonra +1
Elis27 Yasminnnnn 3 hafta önce enfeksiyonum vardı protein negatif çıkmıştı monurol diye şase kullandım bir paket . İşte dün verdiğimde +1 çıktı Dr bu çok önemli dedi 10 gün sonra tekrar gideceğim işte açlık şekerim sınırım üzerinde diye hem onun kontrolu hem tansiyon takibime bakacak tekrar test yapar mı bilmiyorum
Elis27 Newmomdml tekrarlama arasında ne kdr süre var benimde 22 haftalıkken eser miktarda çıkmıştı 26 haftalıkken negatif 29 haftalıkmen +1 çıktı 😑
Elis27 myangelson benimde aynısı oldu 22 haftalıkken eser 26 haftalıkken negatif 29 haftalıkken +1 şuanda tansiyonunuz nasıl peki benim normal seyrediyor şuanda tansiyon çok önemli ama
Yasemincee- myangelson merhaba daha önce bir tartışmada denk gelmiştim bende sakarya eğitim araştırma perinatoloji takipliyim 19+6 da acil serklaj oldum şuan 33+1 haftalığız bugün kontrole gidicektiniz nasıl geçti acaba :)
Hulu61 Benimde hafif enfeksiyonum var +1 protein çıktı enfeksiyona bağladı doktor yarın tekrar idrar vereceğim bakalım düzeldi mi
Elis27 Hulu61 inşallah düzelmiştir cnm kaç gün var arada? Yani tansiyonun çok önemli olduğunu biliyorum ama yinede bir tedavi uygulanmadığı içim rahat degil
Kardelenak Kizlar idrar testimde sonuc boyle cikmis anlayan varmi acaba Lökosit ve 5 - 6 Eritrosit Görüldü. İdrar analizi sonucu da çıkmamış gözüküyor çarşamba günü kanlarimi ve idrar vermiştim
Yasminnnnn Elis27 Bol bol su iç tuzu ve şekeri azalt mutlaka kontorlde doktor istemese bile tahlil sen mutlaka yaptir özellikle tansiyon takibi yap bişey olmaz Allahin izniyle sadece dikkat etmek gerekiyor takip edilmesi lazım
nesrin25 Bendede şehir hastanesinde +1 cikdi unive gittim eser cikti tansiyon normal icim icimi yiyor ilk hamileligimde gebelik zehirlenmesi gecirmisdim
Elis27 nesrin25 benimde aynısı oldu ama ilk gebeliğimde son haftada olduğu için doğumum başlatılmıştı hemen ama şuanda bebeğim çok küçük 😟
Newmomdml Elis27 ben 1 ay sonra tekrarladim biraz benim ihmalim oldu. Ama protein kacagini +3 gorduklerinde doktorlar suphelleniyor. +1 cikip tansiyonda da yukselmeniz yoksa cok yuksek ihtimalle idrar yollarinda bir enfeksiyon yasiyorsunuz.
myangelson Elis27 normal ilaç kullanmaya başladıktan sonra normale döndü çok şükür. Bir kaç kere 14 gördüm o da düşüyor. 15 i geçerse şiddetli baş ağrısı kusma bulantı bulanık görme falan olursa hemen gel diye çağırdılar
Hulu61 Elis27 Pazartesi vermiştim tek kullanımlık şase verdi ama gece uyku sersemi lavaboya gittim inşallah işe yaramıştır 😅
Elis27 Newmomdml geçmiyor cnm eser çıktığında aksef hap kullandım 3 hafta sonra negatif çıktı ama yine enfeksiyon var dedi Dr monurol kullandım şuanda bakmadı mı bilemiyorum enfeksiyona . +1 görünce çok önemli bu dedi erken doğum riski dedi . İlk dogumumda+3 dü tansiyonum da yüksekti doguma sevk ettiler hemen