Selam kızlar, 16 haftalık hamileyim 2 gündür sol tarafımda ağrı vardı acile gittim doktor böbrekte genişleme var dedi ürologa görünmemi istedi. Buna benzer bişey yaşayan var mı? Hamilelikte oluyor mü böbrekte genişleme?
Cevap verirseniz sevinirim 🙏🏼

ikincibaby böbreklerinzde daha önceden bi sorun varmıydı, benm doktorum olabilecgni ama genişlemenin devam etmemesi gerektgni söylemişti ve ne tarafnzdaki böbrek genişlemişse o tarafa yatmayın bol su tüketin. Ben doğuştan tek böbrekliym sağ tarafım genişleme vardı ama Allaha şükür ilerlemedi hiç

Serpoo daha önce böbrek problemi yaşamadım, tavsiye için çok teşekkür ediyorum. Ağrım sol tarafta ve bende hep sol tarafaya yatıyorum, normalde su içmeye dikkat ederim ama mevsim kış olduğundan çok su tüketemiyorum sanırım. Doktor da bana günde 3 litre su içmelisin dedi

• Düzenlendi

ikincibaby benimde 18. Haftada olmuştu ağrıdan acillik oldum meğersem idrar yolu enfeksiyonu da varmış böbrek genişlemesi de başlayınca ikisi bi arada mahvetti beni hemen serum takıldı öyle iyi oldum. Kadın doğum rahim büyüdüğünden bazı kadınlarda böbrek büyüyebiliyor dedi ürolojiye gittim ultrason çekildim 23 mm di galiba sağ böbrekte büyüme var takip edilmesi gerekiyor eğer çok büyümezse sorun olmaz ileri ki aylarda sorun olursa katater diye alet var o takılır dedi. Bu arada ağrısı iki hafta falan sürdü sağ tarafıma uyumadım bol su içtim. Şu an 38 haftalık olcam sorun olmadı şükür endişe etme sende bol su iç ağrıyan tarafa uyuma ama doktora da git. Bu arada kadın doğum da üroloji de doğumdan sonra geçiyor genellikle büyüme dediler

Çok teşekkür ediyorum kızlar içimi rahatlattınız benim ağrım 2-3 gün sürdü geçti şükür haftaya kontrolüm var aynı gün ürologa da gidcem baktırırsam içim rahatlar diye düşünüyorum, tavsiyeleriniz için de ayrıca teşekkür ediyorum 🌸

ikincibaby ben de yaşamıştım hatta sol tarafıma ağrı çok vuruyordu ama sağdakş böbreğimde genişleme vardı. Genişleyen tarafın üstüne yatma ve boş boş su iç birşeycik olmaz inşallah. 39. Haftamdayım :)

ikincibaby 28 haftalık gebeyim geçen ay sağ böbreğimde büyüme çıktı. Yeni yeni ağrı yapıyor nefes alırken batıyor bazen bıçak saplanır gibi ağrıyor . Her kontrole gittiğimde kadın doğum ürolojiye de gönderiyor

Mrvsmt2502 Kelebeekkk inşallah doğum sonrası kalmaz böyle bi problemimiz kızlar,

çok geçmiş olsun hepimiz bebeklerimi sağlıkla sıhhatle kucağımıza alalım inşallah 🙏🏼

ikincibaby amin inşallah canım ❤️ bebeklerimiz için her şeye katlanıyoruz sonu güzel olsun inşallah 🌸