elifefe34 36+5 im bebeğim ters dönmedi bugün kontrole gittim doktorum bir hafta sonra gel sezaryan için konuşalım dedi ama ben hala karar veremedim normal doğum mu sezaryen mi diye ters olduğu ıcın doktorum sezeryan öneriyor ilerleyen zamanlarda döner mi yada doktor döndürebilir mi çevremde bazı însanlar doktor müdahalesi ile döndüğünü söylüyor kafam karışık başka bir doktora daha muane olsam mı acaba kendi yada yakın çevresinde bu durumu yaşayan var mı
Yazmelegi_ elifefe34 haftaya gittiğiniz de de dönmezse mecburi sezaryen oluyorsunuz, benim bebeğim de dönmemişti ve zaten sezaryen de istiyordum öyle de oldu, bebek döndürme işlemi varmi bilmiyorum
AnayimBenAna_ elifefe34 bebek doğmak istese zaten doğum pozisyonu alırdı :) tersse mecburi sezaryen olmanız gerekiyor döndürme vs bunlar riskli işler. Başka bir doktorlada görüşün duruma göre doktorunuzla gün belirlersiniz. Çevrenizdekilerinde doğum şeklinize yorum yapmasına müsade etmeyin. Youtubedan bakıp hareket falanda denemeyin bebeğinizi riske atmaya değmez çünkü kimi doktor önermiyor böyle şeyleri.
Esum48 elifefe34 benim de tersti 36 ya kadar vekledik donmedi 38+2 de sezaryen oldum. Döndürme isini her doktor risk alip yapmiyor.
elifefe34 Anladım teşekkür ederim peki gün verirse 40 haftayı dolmasını bekler mi siz kaçıncı haftada oldunuz
aseckinm Ters duran bebeği kanala yönlendirmek için youtube ta videolar var. Onları yapabilirsiniz. Benim de ilk hamileliğimde dönmemişti. Doktorum bu egzersizlerden bahsetmişti. Her gün yapmıştım. Sonrasında dönmüştü.
elifefe34 aseckinm doktorum egzersızden bahsetmedi hiç sadece en ufak bi ağrıda sancıda direk acile gelmem gerektiğini söyledi
aseckinm Ama haftanız biraz ilerlemiş. Yeri varsa yeteri kadar ancak öyle bir ihtimal dönebilir. Dönmezse zaten sezaryen ile doğum olur.
aycinelizsmom elifefe34 benim bebeğim 38de makat gelişe dönmüştü, doktorum kesinlikle egzersiz vs önermedi. Doktorunla görüşmeden egzersiz yapma bence. 39a kadar bekledik bir umut baş gelişe dönerse diye ama dönmedi 39+3te mecburi sezaryen oldum. Doktorunla görüş ya da başka bir doktora da görün
elifefe34 aycinelizsmom evet kararsız kaldim bende bir iki doktora daha danışıp o şekilde sezeryane karar vermek ıstıyorum son çare içim rahat etsin en azından
Aslaninannesi_ 36 haftalığım hala dönmedi sezaryen günü aldık bizde döndürmek için sakın egzersiz dalan yapma youtubeden falan doktorlar asla önermiyor çünkü bebek büyük olduğu için dönerken kordon boynuna dolanıyormuş çok tehlikeli
elifefe34 Aslaninannesi_ evet benımde em korktuğun şey o o yüzden suan da beklmedeyım sadece. teşekkür ederim
babyiscoming_ Aslaninannesi_ ağzına sağlık canım bide akıl verip video izle yap diyenler var yorumlarda. Çok riskli yani nasıl böyle akıl verebiliyorlar nasıl vebal alacaklar bebeğe bir şey olsa. Doktor sezaryen diyorsa sezeryandır diretilecek bişey yok bu konuda riksler ve sağlık söz konusu
elifefe34 aycinelizsmom aycinelizsmom çok sağolun hepimiz için hayırlısı olsun sağlıkla gelsin bebişlerimiz
fairytale07 Belki bir sonraki kontrole dönmüş olur, bebeğinizle konuşun, sohbet edin. En hayırlı şekilde sağlıkla nasıl gelmek istiyorsa öyle gelsinler 🌸
Aslaninannesi_ elifefe34 canım bebek nasıl gelmek istiyorsa öyle geliyor stres yapma herşey olacağına varır doktorum banada artık dönmesi zor seni kandırmak diyemiyorum çünkü yeri dar kilosuda var dedi bende o psikolojiye hazırladım kendimi
Kader-e Benimki 36dan sonra döndü canısı doktora donmeden önce eğer dönmezse ne olacak dediğimde bekleriz demişti. Acelen yoksa bekleyebilirsin bence. Sezeryan olacaksanda 39beklemek daha iyi diyordu bi doktor
elifefe34 Kader-e iki seferdir doktorum sezeryan dedıgı için bende fazla sorgulamadım başka bir doktora daha danışmak istedim şimdi randevu alıp başka doktora gideceğim oda aynı şeyleri söylerse doktorumun uygun gördüğü bi günde karar kılıcaz sezeryan için