Selim_Alparslan Minerva_ bende post açmıştım ama yorum gelmedi , canım çok şişkinlik var karnım taş gibi ya 9 aylık hamile gibiyim valla bağırsaklarım acayip gaz var normalde de öyleydi gastrit ve reflü var bende belki oda tetikliyor
Kt52 Minerva_ benim ilk gebeliğimde ne midem bulandı ne de kasık ağrısını çok yaşadım ama öyle bir gaz problemi yaşıyordum ki belime vuruyordu doğurana kadar devam etti çocukta kolik oldu zaten şimdi yine başladı metsil kullanıyorum yediklerime içtiklerime çok dikkat ediyorum
Aleyzeee Yarın 9 hafta olacak ama bende gaz var zaten çocukluğumdan beri çok sık gaz sıkışması yaşardım hamilelikte çok zorladı beni yarın doktoruma söylicem
Altin23 Aleyzeee daha bugün doktora gittim söyledim bunu. Hamilelikte progesteron hormonu yükseldiği için bağırsak hareketlerini yavaşlatıyormuş bu da şişkinlik ve gaza kabızlığa neden oluyormuş
Aleyzeee Altin23 yaaa banaada bir arkadaşım yemek yedikden sonra ne kadar ağırlık çökse de uzanma evin içinde 10 dk olsa yürü hem gabız hem gaz sorunu çok yaşamasın demişti işe yarıyor ama işte gaz sorunu malesef kötü
Minerva_ Yanıtlarınız için teşekkür ederim. Bende sanki 6 aylık gibiyim özellikle akşam yemeğini ne kadar az yesemde müthiş bir şişme ve gaz var akşamları ekmek bile yemiyorum sebze ağırlıklı ama ilk gebeliğimde ben böyle bişey yaşamadım. Bu defa farklı
[silindi] 6+6 dayım Benim şişkinliğim çok yok ama gazım çok fazla var malesef bu yüzden sosyal ortamlara çok giremiyorum girince rahatsız oluyorum çünkü içerde kalınca dediğiniz gibi şişkinlik ve ağrı yapıyor
tanhc Minerva_ benim de o haftalarda çok olurdu. zaman ilerledikçe azalıyor emin olun. ki ben de bekarken bile çok olurdu acillik olurdum gaz sıkışmasından. ona rağmen bu aralar daha iyiyim, geçici yani
Kbrbln Aya girdim ilk haftadan beri devam eden gaz sorunum ne yazık ki bitmedi. Tek isteğim bebeğimde de aynı sorunun olmaması. Hayatım boyunca yaşamadığım gaz problemini yaşadım şu geçen sürede. Ve kaç doktora gittiysem hepsi gebelikte normal dedi. Başa gelen çekiliyor arkadaşlar ☺️