Ecem_P 1-1buçuk ay kadar diyetisyenden destek aldım ama kişiye göre inanılmaz değişiyor nelerin yükselttiği. O süreçte 5 kilo verdim ve şu an 31+5im hala geri almadım tamamını. Bazen benim psikolojik durumuma göre de değişiyordu, iş yerinde stres yaptığımda falan çok yüksek çıkabiliyordu. Mesela kuru fasulye yiyebilirsin demişti diyetisyen ama çok yükseltmişti benim şekerimi. Yulaf da aynı şekilde olmuştu bende. Yani sadece şeker, tatlı şeyler değil karbonhidrat tüketimine de çok dikkat etmek gerekiyor, badem ceviz bile sınırlı yemem gerekiyor karbonhidrat içeriyor. Zaten patates havuç bezelye mısır beyaz un vs klasik yemememiz gereken şeyler. Domates bile çok olumsuz etkiliyor bazı insanları. Deneyerek öğrenmek gerekiyor. Kaçamaklar yapıyorum arada tabii ki çok uzun zamandır diyet yaptığım için tutamıyorum kendimi. Şu an çok şükür suyum ve bebişin kilosu normal. Nasıl beslenmeniz gerektiğini öğrenmek için bütçeyi çok zorlamayacaksa bi diyetisyene gitmenizi öneririm. Devlet hastanesindekiler pek verimli olmuyor çünkü. Bu arada bana da başta TSH yüksek demişlerdi, ilaç vs başlanmadı, sanırım beslenmeyle o da düzene girdi normale döndü sonradan