Fatmet ben ilk dogumumu epidural ile yaptım. Ne arastirmistim ne bir şey biliyordum. Tamamen sancıların şiddeti ile ağzımdan çıktı. Düşünmediğim ve bilmediğim bir şey nasıl ağzımdan cikti bilmiyorum. Ama sezeryan istiyorum dogurmamak istiyorum vs de demistim anlık sancı etkisi ile bunlar. Anlamadım ben de dikkate aldılar beni anesteziyoloji götürdüler. Çok iyi Dr lar vardı. Az istiyorum dedim. Az vurdular. Ikinmak hissetmek istiyordum biraz çünkü. O azlik bana yetti. Aşırı sancı kayboldu. Acilmam arttı. 6 7 ikinmada doğurdum. Hamdolsun. Sonra epidural in etkisi mi bilmiyorum kustum. Doğumdan sonra belki 6 7 ay belimde o ağrıyı hissettim. Epidural ile ilgili mi bilmiyorum ama makat tarafımda ağrı vs oldu. Bir de uyuşturucu gibi bir şey olduğu için dogumdansonra 1 2 gün biraz sarhoş gibi vaziyet vardı uyukluyordum .
Sadede gelirsek biraz daha sabredip normal doğurmak isterdim epiduralsiz. Neden derseniz bir şey olsa ufak da epiduralden mi dolayı diyorsunuz . Çekilmeyecek bir sabır değil ama çekilmesi de zor. Benim hatam sancıları yatakta çekmek oldu. Sancı hafifleyince ayağa kalkmalı Az yürümeli idim.. yatarak açılma artmıyor fazla. Yürüyün kızlar. :) ben insallah bu doğumda öyle yapmak istiyorum