Kızlar selam, cidden bende buradaki “doğurdummm” yazılarını gördükçe bende doğuracak mıyım diye düşünenlerdendim son zamanlarda. İlk gebeliğim olduğu içinde sürecin nasıl olacağını merak ediyordum. En son 39+5de kontrole gitmiştim 3 cm açıklığım olduğunu, nst de hiç sancım olmadığını, suyumun gayet iyi olduğunu söylemişti doktorum. Suyum bu şekilde devam ederse 41.haftaya kadar sancımın gelmesini, eğer 41.haftamda kendi sancım gelmezse suni sancı desteği vereceğini, eğer oda olmazsa sezeryana alacağıyla ilgili karar almıştık. Bu süreçte sık sık kontrole çağıracaktı 4 gün sonra gel dedi. Tabi suyun gelir, kanaman olur, bebeğin hareketlerinde azalma olursa bekleme gel demişti. O kadar çok video izlemiştim, o kadar çok yazı okumuştum ki sancımı evde çekmek istiyorum diye kendimi hazırlamıştım. 40.haftayı doldurdum, 41+1 gece bi avuç suyum geldi, çok fazla gelmediği için telaş yapmadım eşim gececiydi evde tek başınaydım suyum gelmeye devam edecek mi diye tedbirliydim. Suyum gelmedi ama sancı geliyordu, bacaklarım, belim ve kasıklarımdan ara ara sancılarım vurmaya başlamıştı. Kimseye haber vermedim çünkü eşime haber versem o an hastaneye gidelim dicekti. Sabaha kadar sancılarım sürdü uyuyordum 1 saat sonra sancı vuruyordu uyanıyordum. Sonra yarım saate düştü derken 15 dk arayla sancılarım vurmaya ve şiddeti artmaya başladı. Eşimi aradım normalde eve biraz daha geç gelecekti telaş yapmadan gelmesi gerektiğini hastaneye gitmemiz gerekebileceğini söyledim. Öyle bi telaşla gelmişti ki gerçekten gece iyi ki aramamışım dedim 😂 Çünkü gelir gelmez hadi gidelim nolur nolmaz bir şey olursa hastanede oluruz demeye başladı 😂 Neyse bu süreçte 2 kere belden aşağımı ılık suyla duşa girdim. Yavaş yavaş hazırlandım, kimseye haber verme dedim eşime çünkü hala gerçekten doğum sancısımı çektiğimi anlamamıştım 😬 Saat 10 gibi evden çıktık, doktora olanları anlatmıştım doktorum alttan muayene etti 4 cm açıklığın var hemen yatışının yapılması lazım dedi. 11.30 da yatışım yapıldı, suni sancı taktılar neden takıyorsunuz dedim kendi sancım var zaten dedim suyum geldiği için riske atmak istemediklerini söylediler. Yarım saat sonra ebe açıklığımı kontrol etmeye geldiğinde 9 cm açılmam varmış acil hocayı çağırın dedi hoca geldi, 3 ıkınmada bebeğimi kucağıma aldım. Gerçekten herkes şoka girmişti kimse bu kadar hızlı gelişmesini beklemiyordu bende dahil, suni sancıyı da akşama kadar sancı çekerim diye doğumu hızlandırmak için veriyorlardı ama vermeleriyle çıkartmaları bir olmuştu. Eşim annemlere, kayınvalidemlere yatışım yapıldığını söylediğinde herkes evden hastaneye gelene kadar doğumum gerçekleşmişti 🥰 bu arada bizi odaya aldıklarında meryem ana otu almıştık biz geniş bi kapla beraber yanımızda getirmiştik eşim hemen ılık suya koydu telefondan meryem suresini açtı ben sancı çekerken o orada açmaya devam etti. Bilmiyorum belki doğrudur belki değildir ama ben meryem ana otuna inanarak o kadar hızlı açılmam olduğuna inandım, bir şey kaybetmezsiniz sizde yapın derim. Bugün bebeğimle 2.günü geride bıraktık, rabbim herkese benim gibi kolay bi doğum nasip eder inşallah diyorum. 🥰🥰🥰