Semiha_k Merhabalar, Yarın şeker yüklemesi yaptıracağım. Etrafımdakiler hep çok kötü deneyimlerinden bahsetti. Daha önce şeker yüklemesi yaptıran anneler sizin nasıl geçmişti?
Girlmama Semiha_k doktorunuz önerdiyse yaptırın bana açlık tokluk şeker takibi yapıldı ve yükleme yapmicam sana dedi
Nilayy95 Semiha_k bugün tam bununla ilgili rahat 5 başlık açıldı . Bi bakın içiniz rahatlasın 🌸 benim yorumlarıma bakarsanız yaptırmanızı öneriyorum. Diyabet hastası ve insülin kullanan bi anne olarak🙏🏻
kuzuuuu36 Semiha_k ben yaptırmak istedim ama kustum. O yüzden doktorum açlık tokluk baktı açlık şekerim sınırda çıktı diyete başladık 🌸
DENIZ_55 Semiha_k ben yaptırdım milletin dedikleri kadar kötü değil ben tatlı seker sevmediğim için migdemi hafif bulandırdı sonra kan verince gittim biseyler yedim rahatladım bence sitres yapma aç karnına olunca ister istemez hafif migden bulanıyor ama abartılacak gibi degil
Fatma033 Nilayy95 bende şeker hastasıyım tip 1 33+3 haftadayız şekerler nasıl gidiyor kaçıncı haftadasınız bnm tokluklar yüksek ya 140 üzeri 170 180 buluyor
Ates06 @Semiha_k ben de dün yaptırdım. Ailemde diyabet öyküsü olduğu için risk grubundaydım nitekimde yüksek çıktı zaten iyi ki yaptırmışım. 50 gr gazoz tadında bi içecek içtim aç karnına 1 saat sonra kan verdim olması gerekenden yüksek çıktı değer. Bu sebepten tekrar gidicem 100 gr ile 3 defa belirli aralıklarla kan alıp bakılacak tekrar. Kötü bi deneyim yaşamadım yani. Ki ben ailemde var diye ekstra dikkat ediyordum gebeliğimin başından beri yinede yüksek çıktı bakalım bundan sonrakinde ne çıkacak umarım yüksek çıkmaz
Ezgiserce Semiha_k ben yaptırdım bir kaç hafta önce hiç bir sıkıntı yok gayet normal şekilde içeceğinizi içip öncesinde 1 sonrasında 2 kere kan veriyorsunuz
Parinas Semiha_k çok kötü deneyim dedikleri ne tam olarak aşırı merak ediyorum şeker yüklemesi kötüleyenlerin sebeplerini. Ellerim titredi gözüm karardı falan mı 🙈
Semiha_k Parinas bayılan arkadaşlarım olmuş, zaten evhamlı yapım var öyle anlatilinca tedirgin oldum 🥲
Parinas Semiha_k bu arada doktor istediyse yaptırın. Rutin yapanlar 50lik yaptırıyor az yani. 75lik isterse de birşeyden şüphelenip istemiştir sebepsiz istemez. Ben ilk 2 gebeliğimde birinde 75 lik birinde 50lik sonra yüksek çıkınca 100lük yükleme yaptırdım hiç sorun yaşamadım
kuzuuuu36 Semiha_k tek gitmeyin kesinlikle çünkü uzun süre bir şey yemiyorsunuz vücut birden şeker alınca baygınlık geliyor gerçekten kusana kadar sarhoş gibiydim 😂
zynpknt Semiha_k valla insanlara çok iyiyim desen oho daha kötü günlerin gelir der siz boşverin insanları herkesin hikayesi herkesin yaşadıkları kendine özel herkeste aynı etkiyi yapcak diye bir kural yok moral bozmada insanların üstüne yok ☺️
Parinas Semiha_k kan şekeri yükseliyor olabilir. Bebekten kıymetli değil ama hiç bişey. Ben hep eşimle gittim bu ihtimale karşı. Yanınızda biri olursa sorun olmaz. Bayılan olduysa da 100lükte olmuştur 50lik bildiğiniz gazoz gibi şekeri.
Elis27 Semiha_k 3 üçünde bebeğimi dünyaya getireceğim 3 ndede yaptırdım . Bu gebeligimde tokluğum sınırın biraz üzerinde çıktı şuanda daha dikkatli besleniyorum yani yaptirmasaydım bunu bilemezdim zararı varmı bilmiyorum ama benim daha önceki gebeligimde de dr Larin ısrarı ve tavsiye üzerine yaptırmıştım bundada Dr soylemeden yaptırdım zaten .
Ates06 @Semiha_k 160 çıktı 70-140 arası olmalıymış midem falanda bulanmadı dediğim gibi gazoz tadında bişey yani iğrenc bişey değil günlük hayatımızda gayet tükettiğimiz bi tad
Nessee34 Doktorumun istegıyle açlık tokluk ve seker yuklemesı yaptırdım doktorunuz istediyse yaptırın herkesin farklı durumları olabılıyor
Nessee34 kuzuuuu36 kesinlikle dogru dıyorsunuz ben bayılacak gıbı oldum çok sekerlı degıl ama ac oluyorsun bır anda da sekerlı seyı ıcınce bı kafan dönüyor