Uykusuzz_koala
İlk kızımda suni sancı vermesinler diye korkumdan 42. Haftaya kadar beklemiştim ve aşırı ön yargılıydım suni sancıya. Resmen doktordan kaçtım diyebilirim. Ama sonuç yine suni. Tamamen ön yargım yıkıldı. Şöyle düşünün vücudunuzun üretmesi gereken oksitosini dışarıdan veriyorlar ve bunu biranda yapmıyorlar. O yüzden dayanışmayacak bir durum değil. Başlangıç adet sancısı gibi. Önemli olan sancılarda hareket etmeniz. Süreci, fizyolojinizi iyi bilin. Sancı demek rahminizin bebeği itmesi demek. Sancılarla beraber çömelir ve hafif hafif ıkınırsanız bebeğinize yardım etmiş olursunuz. Sadece son 1 saat zor oluyor ama şunu bilin çok sancınız olduğunda artık bebeğinize kavuşmanıza 1 saat falan kalmıştır 😍 onu hayal edin. Zaten aralıksız bir ağrı değil. 3 dk duruyor 1 dk ağrıyor. O kasılmalarda mutlaka yanınızdakinden destek alıp ya çömelin yada hareket edin. Sonrasında oturun ve dinlenin. Doğada her memeli canlı kendi doğuruyor aksi bir durumda zaten hastanedesiniz emin ellerdesiniz ❤️ sürecin sonuna odaklanın emin olun o kadar da zor değil nedne bu kadar korkmuşum ki diceksiniz. Bebeğinizi sağlıkla ve kolaylıkla kucağınıza alın inşallah 🌸