Serapkayaa1234 o kadar iyi anlıyorum ki seni. 7. Haftada başladı bulantım hastanelerde yatırdı. Deli gibi kilo verdim. Şimdi 15. Haftadayız bayağı azaldı. Tamamen bitmedi ama baş etmeyi öğrendim. Birkaç taktik yazacağım sana belki işe yarar;
Kahvaltıda çubuk kraker falan yiyemedim ben hep kusturdu. Mümkün olduğunca erken kalk ve ben çareyi simitte bulmuştum. Buzluk simit dolu ve sıcak çaya bebe bisküvisi batırıp yedim🤭
Öğle aralarını sadece meyve ile geçirdim ki muzdan bile tiksiniyordum çare yeşil ekşi elma 🍏
Akşamları fix menüm yağsız düz haşlama makarna yanında yoğurt ve turşu
Gece yatarken de bisküvi veya süt için zorladım kendimi
Prilam gün içinde hiçbir işe yaramadı aksine içtikçe kustum hep
Gece yatarken sadece iki tane içtim
Ağzımdaki ekşimsi tadın beni kusturduğunu farkettiğimde 11. Haftadaydım ve doktorum gaviscon şurup yazdı. Aşığım bu şuruba. Her yemekten sonra bir kaşık içiyorum o ekşi tat bulandırmıyor
Uzun oldu bayağı ama bu süreci çok ağır geçirdim ve ne kadar zor olduğunu biliyorum. Hamilelik bana göre değil istemiyorum diye saatlerce ağladığımı hatırlıyorum ama hepsi geçecek
Birde FALIM NANELİ SAKIZ bak çok saçma ama midemi sürekli çalıştırdığı için kusmuyordum :) hala çiğniyorum her yemekten sonra
Ayrıca çok acıktığımda çay bardağı ile kola içiliyordum şekerimi yükselttiği için yarım saate kadar ayakta tutuyordu beni doktorum 13. Haftaya kadar iç sonra bırak kolayı demişti hala canım çekiyor :)
Meyve olarak
Sert armut
Kivi
Yeşil elma
Sıkmalık portakal ( dilim kesip suyunu emiyordum posası iyi gelmiyordu)
Kesinlikle açlık daha da bulandırıyor. Bu yüzden yanında biri varsa sana yardım edebilecek bir ay kadar etsin. Mutfağa giremediğim için hep eşim yardımcı oldu sağolsun 🧿 aç kalma meyve ye
Tez zamanda bulantıların geçsin inşallah ❤️