Aysnrplt Merhaba güzel anneler. Ben genelde soğuk süt sevmem sütü biraz ılıtıp öyle içerim. Dün akşam da paket süt vardı ılıttım cezvede birazını içtim dibinde kaldı biraz. Bulaşığı toplamadım sabah toplarım dedim yattım sabah cezveye bi baktım kalan sütün dibi tortulaşmış puding kıvamına gelmiş. Açıkçası endişelendim bu ne diye. Siz hangi sütü tercih ediyorsunuz
GizemKaan Aysnrplt ben süt içemiyorum. Sütçüden süt alıp evde kendim yoğurt yapıyorum onu tüketiyorum. Ama paket süt olarak en iyi Torku. Benle fikrim
Duyguanneoluyor Aysnrplt ben sütün kokusuna dayanamadığım için içemiyorm sütçüden süt alıp yoğurt yapıyorum
Gulay123 Aysnrplt sütçüden alınanı önermem pastörize olması gerekiyor diye duymuştum ben şahsen paket içiyorum
Aysnrplt GizemKaan yoğurdu ben de öyle yapıyorum hazır yoğurt tüketemiyorum da hatta bazen süt de ayırıyorum kenara bi iki gün içiyorum onu ama bu paket süt kafamı allak bullak etti 🙄
Hulya00 GizemKaan bazısıda diyorki süt daha faydalı yoğurttan bende içemiyorum içtiğim zaman gaz yapıyor uyuyamıyorum mecbur yoğurt tüketiyorum bi zararı olurmu
GizemKaan Aysnrplt bi arkadaşım sütçüden süt alıp kaynatıp dolaba koyuyor öyle tüketiyormuş. Paket süt almak istemiyorsan öyle yapabilirsin. İstersen bi doktoruna da sorabilirsin
GozdeCemre Aysnrplt dışarda durduğu için bozulmuş olabilir canım bende kızıma süt ısıtıp veriyorum eğer biberonda kalan süt varsa belirli bir saat sonra tipi değişebiliyor sıcakta kaldığında ben sütçüden alınan sütü sevmiyorum tadını Torku içiyorum
Deletedmom00251 Sevgi93 inek sütünü iyice kaynatırsan hiç bişey olmaz kısık ateşte uzun süre kaynatıp soguyunca içebilirsin ama bozulmaması için az az alıp yap
LinaDuru Benim doktorum Doğum yapana kadar pastörize ürün tercih etmemi söyledi. Yogurdumu sütçü bulursam kendim yapıyodum. Yoksa kasaptan köy yoğurdu alıyorduk. Ama sütün tamamen net olarak kaynayıp mikroplarını öldürdüğümüzden emin olamayız çiğ et süt hayvansal şeylerden geçen toksoplazma mikrobu kaparsan daha tehlikeli sonuçlar doğurabilir diyince tedirgin olduk doğuma kadar hazır süt ve ürünlerine döndük artık.
Aysnrplt Sevgi93 ama biraz abartılmıyor mu. Eskiden kim pastörize alıyormuş ki herkes evinde yaptığı yoğurdu peyniri tüketiyormuş. Ev yapımı tereyağı kaymağa kadar hepsi yasak o zaman
Sevgi93 Aysnrplt dışardan alınan sütün bakteri oranı daha yüksek olduğu için önerilmiyor sanırım doğumdan sonra bol bol kullanırsınız
Bebekveben Canım bende hep kutu süt tüketiyordum arkadaşım güvenilir bir yerden almış bende istedim güzelce kaynatıp cam şişeye koydum soğuyunca dolaba kaldırdım içmek istediğimde ısıtıp içiyorum
Aysnrplt Bebekveben ah memlekette olsam köyden mis gibi alırım da işte burda yediğimin içtiğimin ne olduğunu bilmemek kötü😔 peynirim tereyağım bulgurum hepsi memleketten geliyor ama sütte öyle bişey olamıyor 😊
SevgibiR Aysnrplt sütcuden aliyom ben ama günlük iyice kaynatıp ucirum her gün 1 lt alsan yeter kalanı da küçük cam şişede yoğurt yapabilirsin
Aysnrplt SevgibiR bende 3 günde 1 alıyorum 2 gün içiyorsam 3. Gün içmiyorum o sütü paket varsa paketten içiyorum. Sütçüden aldığım sütü de güzelce kaynatıyorum mikrobu gitsin diye. 3 ayı tamamladık bi sorun yaşamadık
GizemKaan Hulya00 yok canm tam tersi doktorum bana bol yoğurt ye demişti özellikle ev yoğurdu. Yoğurt daha faydalı diye biliyorum. Ben hiç süt içmiyorum içemiyorum daha doğrusu