Vlog1345 1 hafta sonra nasipse doğumum var. Emzik, biberon,süt sağma pompası vs paketinden çıkarıp dezenfekte etmek istiyorum karton kokusu sinmiş. daha önce hiç yapmadım kaç dakika kaynatmam lazım bilgisi olan var mı
Aydnkynk Vlog1345 markaya göre değişir bazı markalar 5 dk kaynatma yapılır bazı markalar 5 dakika kaynamış suyun içinde bekletilir
ShutUp Vlog1345 ben kaynamış suyun içinde beklettim su soğuk oluncaya kadar ondan sonra tekrar normal sudan geçirdim kurulayıp kaldırdım.
Alisde Vlog1345 kaynak suyun icinde soguyana kadar beklettip sonra tekrar kaynatip sogumus suyla durulayin bi beze serin yeterli
Alisde ShutUp yani sonucta kaynatip bekletmissiniz bu kadarda kasmaya gerek yok onemli degil pek merak etmeyin
Neferut Alisde Ne alakası var kaynayınca düzgünce kurutması gerekiyor tekrar musluk suyuyla yıkayınca sudaki kireç klor virüs hepsi tekrar biberona bulaşıyor millete yanlış bilgi vermeyin
Alisde Neferut ay senden ogrenmiycem.yanlis bilgiyi kadin zaten kaynatmis bekletmis tamam durulamis saniyelik nolabilir bi akilli cok bilen sensin hepimiz cocuk buyuttuk emzik düşünce cesmenin altina tutuverdikde noldu sanki abartmaya gerek yok bu kadar sakinan goze cop batar
ShutUp Neferut kimseye yanlış bilgi verdiğimi sanmıyorum hayat memat meselesi gibi bir duruma getirdiniz konuyu 😂 mantıklı olan nasılsa onu yaptım 🤷🏻♀️ o değil beni de yanılgıya evhama sürüklediniz alt tarafı bi sudan geçirdim
Neferut Alisde evet sizin bilmediğiniz belli biberon yıkamanın amacı zaten çocuğa steril bir şekilde mama vermek yoksa normal musluk suyundan geçir geri mamayı koy neden kaynatıyorsun ? Önce musluk suyuyla iyice yıkasa sonra kaynatsa sorun olmaz kaynattıktan sonra musluk suyuna tutmak yaptığının boşa gitmesi demek. Siz sakınmayın ama bir şey de olmaz diye millete akıl vermeyin sudan bulaşan hastalık oluyor dönem dönem.
Neferut ShutUp Birincisi yanlış bilgi veriyorsun diye size söylemedim diğer arkadaşa söyledim ikisincisi evham yapmaya gerek yok ama mantıklı olan o değil üstte de belirttim kaynatmanın amacı tam olarak ne? Biberonu arıtmak değil mi? Öyleyse mamadan sonra musluk suyuyla çalkalayın tekrar mama hazırlayın ne önemi var? Sizi düşündüğümden doğru yönlendirmek istedim de hayat memat meselesine çevirmiş oldum anlıyorum 😅
Asilzedemom Vlog1345 ama ben ilk kaynatip suda beklettim somra sıvı sabunlar sicak suda yıkadım kurumaya bıraktım ilkinde biberon kullanmadım imzigi tek kaynamis suda beklettim silikonla emicekti silikonda kaynak suda bekletip sıvı sabunla yıkadım çünkü her emzirmede zaten onu yıkamak zorundaydım her emzirmeden somra silikonu sıvı sabunla sıcak suda yıkadım
ShutUp Neferut anlıyorum fakat her şeyi her zaman dört dörtlük yapamayız yani bir sudan geçirmeyle aman aman ne olabilir mama konusu tabi ki çok başka bir konu :)
Software Benimde hiç kullanılmadı ama biberonun emzik kısmı sarı olmuş şeffaf değil sizce bişey olur mu? Durmaktan eskimiş gibi olmuş, green clean markasından temizleyici almıştım onunla kaynatsam nolur? Belki de hiç kullanmayacak çünkü
Neferut ShutUp Dört dörtlük yapmalıyız diye bir söylemde bulunmadım zaten madem kaynatıyorsunuz uğraşıp, yaptığınız boşa gitmesin diye fikrimi belirtmek istedim, iyi akşamlar size