Sevimaltnn Kızlar evlendiğimden beri tiorit ilacı kullanıyorum doktor dozunu 50 yapmıştı ilk ay normaldi daha düşüktü ama t3 sanki ve tsh yüksek çıkmış neden olur kötü birşey mi
obli Sevimaltnn ilk trimesterda 2.5 altı isteniyor, bazı doktorlar 2.trimesterda da 2.5 altı istiyor. doktor ilaç dozunu arttırabilir.
Sevimaltnn obli evet bana 2 nin altı demişti sonucu görüncede korktum açıkçası Allah korusun birşey olurmu tiroit önemli sonuçta hamilelikte diye birde 50 mg nin üstünde ilaç fazla gelmezmiki gebelikte
anneoluyorumm13 Sevimaltnn yanda ki referans değerlerine bakarsanız hepsi sınırların içinde neden değerlerin bozulduğunu düşündünüz
Sevimaltnn anneoluyorumm13 kadın doğum doktorum gebelikte tsh 2 nin altında olması gerektiğini söylemişti o yüzden canım
melisimm_ Sevimaltnn benim en son 2,6 çıktı şimdi 75 kullanıyorum. Benim ilk gebeliğimde hipotroidi oldum, hala kullanıyorum. 2. Gebeliğim şuan.
obli Sevimaltnn korkulacak bir şey yok değeriniz gebelikte çok dengesiz olur. Ben Hamile kalmadan önce 50 mg içiyordum suan hafta içi 100 hafta sonu 125 mg içiyorum. Bebeğe bir zararı yok aksine kullanmazsanız zararı olur.
zynpknt Sevimaltnn tsh değeri 2.5 altı olmalı diye biliyorum ama çok fark yok belki doz arttırır aç karnına vermiştiniz dimi kanı
obli Sevimaltnn dediğim gibi dengesiz gidiyor bir ay 1.30 çıkıyor diğer ay 3.79 çıkabiliyor. Benim en son 3.79 çıkmıştı doktor yükseltti şuan 0.90.
Ceydaaas1 Benim ilk trimestrda 4.70 çıktı Dr ilaç verdi 50 mg euxtrox diye 1.5 ay sonra tekrar tahlil yaptırdım düşmüştü 1.70 e Dr ilaç kullanmaya devam et dedi düştüğü halde neden veriyorlar acaba bilen var mı Dr tersti soramadim
Sevimaltnn Ceydaaas1 hamilelik tetikliyormuş yükseltebiliyormul ondan hamilelik bitimine kadar kullanmam gerektiğini söyledi doktorum ☺️
Sonca Benimde değerim 2.7 ilaç vermediler sadece iyotlu tuz kullanmamı söylediler deniz balıkları bir ay sonra 2 ye düştü çok korkulacak bir şey değil sanırım yediklerimize dikkat etmekte fayda var
Sevimaltnn Sonca yediğimiz etkiliyormu bilmiyordum acaba ne düşürürki değeri balık haricinde başka birşeye dikkat ettinmi peki