Mor-kelebek bence kesinlikle yaşam standartlarimizla ilgili. Allahu Teala bu hayati bi duzen uzre yaratdi ama bozdular tabiki herseyi daha fazla elde etmek icin ve daha az zararli cikmak icin insanlarin hayatiyla oynadilar. şuan bakiyorum da disarda saglikli hicbisey yok yeşillik bile aliyoruz iki gune çuruyo ama gecen teyze bahcesinden toplayip memleketden bize vermişdi bir hafta kaldi asla çurumedi soldu ama curumedi yani hani oyle cok disardan yemesek bile. yedigimiz yag market urunleri un ekmekle bile oynuyorlar. Allah islah etsin erkeklerede kadinlarada boyle iste zarari cikiyor. bazen kendim cok uzuluyorum diyorumki şu sivi yağ ne katdilar acaba cocuklarima yedirince rahatsiz oluyorum Allah bilir neden yaptilar diye. ama bu zaman masraflar insanlar kit kanat geçiniyor zaten hep nasil alsinlar halis temiz yaği alamiyor işte. ne bileyim basini agritdim ama. kendinde sorun arama diye soyluyorum şuan malesef zamanimizin en buyuk sorunu bu. ben 25 yasindayim Abeyim var 27 yasinda annem bize hamileyken 3.4 ayda bir doktora gidermişler Rahatsiz olurlarsa birde doguma gitdim ben diyordu annemin annesi 5 cocuk dogurmuş sapa saglam babamin anneside zeka 6 cocuk dogurmuş sapa saglam babamida evde dogurmuş. babamin evde dogdugunu daha yeni ninemden duydum😍.. Ama ben bi evlendim hamile kaldim 2 ci ayda. gel gelelim 3 ayinda anensefali oldugunu bununda bende folik asit colejen ve s eksikloginden oldugu denildi. bir suru test kurtaj yaptilar malesef. 5 ay sonra bir zorlukla hamile kaldim onunda 9 haftada 6 haftada kaldi gobegimden iyne bile vurunuyordum. yine bi zorlukla 5.6 ay sonra bi kimyasal gecirdim. bunlar varken birde insanlarin laflari kendi strezi insanin kendini yetersiz hissetmezi uzuntusu ve s onlari demiyorum bile. baba annnem der bizim zamanimizda bu kadar kayip olmazdi. dusunsene o zamanda tupde gebelik falan varsada ne kadar azdi simdi malesef 10 kadindan bilmem kačinda oluyor. neyse canim sonunda dedimki bu ay her bildigimi okudugumu yapicam olmazsa artik doktora gideriz. tekrar. o ay o kadar cok sey yaptimki. yani gercekten çok cabaladim Ve Allahda bana acidi qaliba. oglumu nasib etdi o ay hamile kaldim cok zorlukla 4 ayi gecirdim ve cok sukur suan 3.5 yasinda 10 aylikkende kiza hamile kaldim oda 2 yasinda. sonrasinda bi hamilelik yasadim onuda kayb etdim malesef. genetik testimin cevabinda. 50 % saglikli 50% de sagliksiz ve hasta coxugum olma şansim oldugu kanisina vardilar. cok uzun oldu kusura bakma