Biraz uzun haberiniz olsun🌸✨
İlk doğumu epidural alarak yapmış biri olarak ikincide ne yaşayacağımı bildiğim için az çok
Korkularım vardı epidural yan etkilerinden dolayi bi daha yaptırmak istedim. Doğum korkum vardı ilk başta sonra eğitimler izlerim instadan evde doğum yapanların videolarını izledim
Dedim ki demekki bu doğum normal bir süreç
Zaten doğumun %30 u fiziki bir eylem geri kalan zihinle alakalı bunu duyduktan sonra eğer bu gerçekse çok zor bir süreç değildir diye düşündüm
Bize hep doğumu çığlıklar bağrışmalar olarak bilinçaltımıza yerleştirdikleri için her kadının en korktuğu şey şuan
Ama bilgi sahibi oldukça öğrendikçe daha da rahatladım beyin olarak Allah bize bu görevi verdiyse evet zor bi süreç ama bize gösterilen kadar da değil diye düşündüm
- Haftadan itibaren egzersizlere başladım bolca egzersiz yaptım çünkü ilk doğumsa sürecimi hızlandırdığını göZlemledim (3 -4saat içinde doğumum olmultu suni sanci ile )
Boşca egzersiz 6-10 adet hurma yedim meryem suresi dinledim bolca
Özellikle alaturka tuvalet kullandım hamileliğin en başından beri çünkü kasların esnemesinde büyük payı var
Son haftalar cinsel ilişkiyi artırdım oda kolaylık sağlıyor ama en çok ama en çok egzersiz hanımlar eğer bir sağlık problemi yoksa doktor iZniniz de varsa mutlaka özellikle 37 den sonra plates topuyla kanki olduk 😅
37 bitince hastane anneme yakın oldupu için anneme geçtim yalancı sancılarım vardı gelip giden akşamalrı özellikle
Ne zaman gelcek diye sabırsızlıkla bekliyordum bu süreçte merdiven yürüyüş egzersiz hurma ananas ne varsa yapıyordum
Son haftalara girince iyice stres oldum ne zaman gelecek vs
39 a girince ağrılarım yavaştan başladı kasılmalar
39 + 2 de sabah 8 de hafif kasılmalar başkadı sancılar normalde sancı 4 kere falan girerdi günde ama o gün sıklaştı 10-20 dakkada bi ancı geliyor ama hafif hafif geliyordu kalktım kahvaltı yaptık ahududu yaprağı çayımı içtim
Yukarı yengeme indim çıktım bunsüreçte 10 dakikada bir sancım geliyor ama hafif olduğu için ihtimal vermiyorum kesin şekilde
Yinede eşimi arayıö haber vereyim gelsin dedim
Eşime hafif sancılarım olduğunu ama iyi olduğumu yavaştan işten izin al gel dedim
12-1 gibi öğlen Eşim geldi sancılarımın arası açıldı dedim tüh boşuna çağırdım
Sonra devam etti 10 dakka da bir gelmeye sancılarım pilates topunda karşılıyorum eşim her sancıda belimi ovalıyor raharlıuo sıxakmsu torbası koyuyorum
Kargom geldi o arada pijama takımım hastane için😅kalktım onu denedim nasıl diye sonra çıkardım makineye atın dedim hemen yıkansınkurusun sonra devam ettim sancı karşılamaya kalktım o sırada kendime enerji için kayısı dur hurma vs olan bi içecek hazırladım belli ki yaklaştı doğumum enerji versin diye sonra içtim içeceği devam ettim saat 5 gibi doktoruma mesah attım sancılarım 4-6 dk da bir geliyor diye
Oda taöam heöen hastaneye geç ikinci doğum hızlı ilerler dedi
Ama ben sancılarım hafif oldupu için bu değildir heralde daha vardır belkide 1,2 cö açıklık vardır diye beklemek istedim biraz çünkü erken gidince çok müdahale ediyorlar
Bekledim biraz daha sancı aralarında ailemle konuştum kuzenime Meryem sureisi oluttum meryem ana otu koydurdum sonra 6 ya doğru 3 dk da bire düşünce dedim gideyim bari
Gittik hastaneye yine muhabbet ede ede
Doğum katına çıktık açıklığıma baktılar 7 cm
Ne zaman doğım olur dedim1,2 saate olur dediler
Sonra doktor geldi komtroletti suyu patlattı 9 cm olmuştu sonra 10 derken doğuma aldılar
Sadece benş zorlayan rahim toparlayıcı taktı heöen orda sancılarım arttı o biraz zorladı oda suni gibi bişi oldupu için
Sonra Allahın izniyle doğumm oldu bebeğimi kucağıma aldım
Sonra dedim ki gerçekten herşey zihinde bitiyormuş
Korktuğum kadar değilmil rabbim çok büyük kolaylık verdi
Şimdi yavrum kucağımda misler gibi uyuyor ✨🌸