Ben 2 doğumumda da spinal oldum. İlk doğumda iğneyi tek seferde ve çok kolay yaptılar, doğum sonrası da çok rahattım. Ama taburcu olup eve gelince dayanılmaz bi baş ağrısı başladı. Doktor bol su, bol kafein almamı ve yastıksız uzanıp dinlenmemi söyledi. Öyle yapınca geçti kısa sürede.
2.doğumda iğneyi çok zor yaptılar, defalarca denediler ve aşırı derecede ağrılı oldu her deneme. Ki sırf anestezi doktoru düzgün olsun diye o hastaneyi tercih etmiştim. Yoksa başka doktor düşünüyordum ama onun çalıştığı hastaneye güvenememiştim.
Baş ağrısı sorunu yaşamamak için 2.doğumdan sonra bol bol kafein aldım. Zaten hastane çantama Türk kahvesi makinesi ve %80 bitter çikolata koymuştum, gün içinde birkaç kez duble kahve yapıp içtim. Baş ağrım olmadı çok şükür.
2.doğumdan önce başka bir ameliyatta genel anestezi almıştım. Kusma vs gibi bir sorun yaşamadım ayılırken ama tam ayılana kadarki o sersemlik hissi, uyanır gibi olup tekrar sızma hali beni çok rahatsız etti. O yüzden bir sorun olmadıkça doğum için genel anestezi düşünmem.