Normal doğum yapmak isteyerek gittiğim Ankara Bilkent şehir hastanesinde çok zorlu bir süreç yaşadım. Gebeliğimin başından beri Necati hocaya takipliydim ve kendisinden çok memnunum Allah ondan razı olsun. Neyse doğumumu yaptım hersey güzeldi ancak içte ve dışta çok fazla dikişim oldu. Dogumum 15 dk sürerken tam 1.5 saat dikişlerim sürdü. Dikiş atan kız sürekli otladı pofladi birilerini çağırıp dikişlerimi gösterdi onay aldı, belinin ağrıdığından dert yandı. Artık bitir diye yalvarıyordum en son. Neyse doğumdan sonra servise alınmamın ardından ertesi gün kendimden kötü kokulu akıntı geldiği farkettim. Visite gelen doktora durumu soyledigimde kontrol edip apse olduğunu onayladı. Bende doğumdan önce bartholin kisti vardı. Ne olduğunu bilen bilir illet biseydir. Korktuğumdan başıma geldi ve bu apse doğumda patlamak yerine doğumdan sonra başıma iş açtı. İyice apse dolarak ağrı vermeye başladı. O kist yüzünden tam 10 gün hastanede yatmak zorunda kaldım. Her visite gelen doktor muayene etmem lazım diyerek alttan beni muayene etti gelen giden bu apseyi elledi dokundu bastırdı derken bu kist iyice sistikce sisti. Afedersiniz vajimanamin şekli şemalı kaydı dudakları sisti Kocaman oldu ben artık ayaklarimi kapatamıyorum, tuvaletimi ayakta yapıyorum, bebeği ayakta emziriyorum her muayene de yeri gogu inletiyorum yalvarıyorum artık bisey yapın diye. Bunlar bana 3 gün antibiyotik bastılar basit bi bartholin kisti antibiyotik ile geçer diye düşündüler ama öyle olmadı benimki iyice derinleşti iyice kocaman oldu. Biri geliyor drenaj yapmamız lazım apseyi boşaltmamız lazım hastayı hazırlayın bisey yemesin diyor, öteki geliyor yok yapamayız dikişleri çok fazla olduğundan apseye kesi atmak riskli bilmem ne tedavisi uygulayalım diyor, sonra bir öteki geliyor yok bu bartholin kisti değil başka biseye verilmiş artık bilmem hangi bölüme yönlendirelim diyor. Aç kalıyorum işlem yapılacak diye sonra bakıyorum işlem iptal edilmiş başka bi tedaviye karar verilmiş üstelik bana haber bile vermiyorlar 6-7 saat sonra öğreniyorum ben işlemin iptalini falan. En son sinirlerim bosaldi bagiris çağıris hastaneyi ayağa kaldırınca hepsi tutuştu. Yok dermatolojisi yok enfeksiyonu yok jinekolojisi. Baktılar ki bu hasta artık başka bi boyuta evrildi kaç gündür yatıyor diye. Üstelik şişlik öyle bir hale geldi ki benim normal doğum dikişlerim de attı. Hastane odasında yaşadığım stres sıkıntı sinir krizleri resmen normal doğumu bana unutturdu suan tek travmam o hastane odasında yaşadığım ağrılar sancılar. Yani her hoca başka bisey söylüyor, muayene eden odadan çıkarken hiç bisey demeden bilgi vermeden çıkıp gidiyor, muhattap olacak tek bir doktor asla yok, asistan doktorlar zaten proflardan daha havalı asla tenezulleri yok bikac tanesi hariç. Ben artık öyle bir hale gelmiştim ki kendileri korktular en son bana baktıklarında bu ne hale gelmiş diye. Sonra başladılar yok batikon sürelim yok kurşun suyu ile pansuman yap bilmem ne demelere. İşin rengi değişince hepsi tutustu. Neyse 1 hafta sonunda ben Necati hocayı yanıma çağırtırdım annem gidip kendisine rica edince yanıma geldi inceledi ve Burak Elmas hocanın da incelemesini sonra içinin boşaltılması gerektiğini söyledi. Burak hocam da muayene edip aynı kararı verince beni arar topar operasyona aldılar ve 15 dk içinde hersey bitti resmen hayata geri donmustum bu kadar basit biseydi aslında. İşlemden sonra 2 gün daha hastanede kalıp taburcu oldum. Şişlik falan indi ama 15 gün sonra aynadan kontrol ettiğimde hastanedeyken şişlik yüzünden gerilip acilan vajina girişimdeki dikişlerin yeniden açıldığını gördüm. Necati hocaya gittim gösterdim bisey yok onda dedi sabah akşam batikonlu suya otur dedi öyle yapıyorum ama bebemle uğraşırken sürekli hareket halindeyim ister istemez gazlı bir bebek çünkü otur kalk sağa sola don bilmem ne derken korkuyorum ya tutmazsa ya yeniden enfeksiyon bisey olursam diye hep aynada kontrol etmek istiyorum kendimi resmen travma oluştu. Bu konuda tecrübesi olanlardan fikir bekliyorum? Yatakta daha çok zorlanıyorum gece bebeği emzirirken değişirken tam popo üstüne oturmak gerekiyor çünkü sanki koltukta daha rahatım gibi. Neyse halası kelam tecrübelerimden sizlere de bahsetmek istedim 🙏🏻