evet ablamı yanımda istedim ablam gece kaldı. Annemler de gelmişlerdi hemen Bi girip çıkacağız diyince çok diretmiyorlar girebiliyorlar yani. Baba mesela bir çay bırakıp çıkıcam destek olmam lazım vs diyerek girebilir. Benim eşim baya öyle odada durdu. Ama tabi eş dışında başka erkeğe asla müsaade etmiyorlar ki haklılar da bir yerde.
gece kaldım normal doğum olduğu için bebeğin çiş kaka yapmasını bekliyorlar yapınca taburcu ediyorlar. Bir de doğumdan sonra bebek asla senden ayrılmıyor her şeyini yanında yapıyorlar. Doğum sancılarını çekerken refakatçi yanında ama ıkınma doğum zamanında doktorlar odaya girdiğinde refakatçi çıkarıyorlar. Doğum bittiğinde haber verdir giyinmemde yardım etsin de geri alıyorlar e
Evet duş alabiliyorsun gepgeniş lavabonun duşu var tertemiz. Extra mini buzdolabı el yıkama lavabonun dolabı vs hepsi mevcut. Bebek yatağı var ısıtmalı. Bebeğinin üşüdüğünü düşünürsen söyle
evet hattaaa yaşam hoca oradaydı ama yine de o girmedi. Bi asistan ekibi var bunlarında sorumlu asistan olduğunu düşündüğüm bir doktor daha var öyle geldiler. Ama müthiş bilgili alakalı ve sabırlıydı. Erkekti. Yani cidden napılması gerekiyorsa onu yapıyorlar. Ben ilkini özelde doğurdum şehir hastanesindeki kadar asla konforlu değildi
bebek yanımdan hiç ayrılmadı ki. Doğdu yanımdaki beşiğe yatırdılar ilk temizleme işini yapıp çıktılar odadan. Bir tek dikiş için biri kaldı dikiş olana kadar bebek öyle yanında duruyor. Dikiş bittikten sonra refakatçi çağırıyorsun giyinip ediyorsun. Tabi oda kan revan içinde kaldığı için bir de doğum katı old için kendi odana çıkıyorsun. Tekerlekli sandalyeyle bir çalışan gelip alıyor seni eğer yürüyemeyecek durumdaysan. Bebeğin kucağında odana çıkıyorsun
benim açıklık 5 cmdi. Ama sancım yeterli değildi. Acilden girdim ordan yine tekerlekli sandalye ile doğum odasına götürdüler. 18.30 da acilen giriş yaptım 5 cm açıklık ile. Suyumu patlattılar sonra sancıları başladı ve 20.23 de kızım doğdu. Hemen Bi kucağıma verdiler yumuşacık mis gibi yatırdım göğsüme sonra alıp beşiğe koydular
ya hemen de girebilir aslında bu biraz oradaki görevliyle alakalı. Hani dil yaparsa sıcak suya ihtiyaçları var 2 dk sokup çıkarıcam vs derse girdikten sonra çokta bakmıyorlar açıkçası
Bunları bir arkadaşa cevaben yazmıştım kopyala yapıştır yaptım.