Kubrakokk Merhaba 30 haftalık hamilelikte dün sancım olduğu için acile gittim nst ye aldılar nst de 22 nin üzerine çıktığını görmedim ama nst kağıdında sancı gözüktü acil kadın doğumcu yatış ve serum takacağım dedi 2 doz ciğer geliştirici iğne ve magnezyumlu serum taktı daha sonra ultrasonda baktı açılma ve bebekte kanala girme durumu yok son çekilen nst de sancı çıkmadı gidebilirsin yarın 2 doz daha iğneyi yaptır dedi İnternette araştırdığımda bu iğne 1 hafta içinde erken doğuma sebep oluyor yazıyor bu durumu yaşayan var mı 30 haftalık çok küçük oluyor başka doktora daha mı gitsem kafam çok karıştı
Hshshzgsghzhshs Kubrakokk canım bana da aynısını yaptılar 31 haftalık gebeyim sağ kasığımda ağrı vardı gittim nst bağladilar bı kere nts de 30 a yükseldi diğer şekilde hep 8 9 çıktı bı kere yükseldi diye yatış verip kontrol edicez vs dediler bende ben yatmam dedik çıktım hastaneden elhamdülillah da birşeyin yok hafta ileri olunca sırf risk almamak adına yatış vermek istiyorlar ama ben yatmadim
Girlmama Kubrakokk özele git bence imkanın varsa 32. haftada sancısı çıkan bir kadının videosu çıktı karşıma doktor paylaşmıştı 37. haftada doğum yapmış serumlarla durdurmuşlar sancıyı ona da ciğer geliştirici falan yapılmış
Eslem2112 Kubrakokk yok cnm öyle bişey 27 haftalıkken vuruldum 36 da doğum yaptım tabi bebdğin geleceği varsa ertesi günde gelir
Nhrr Kubrakokk bence öyle bişey yok. Ben 27 de vuruldum 2 doz 37+2 oldum. Eve nidicardi diye bir ilaç verdi sanciyi kesmişti o da. Serum bana da takmislardi 2 haftada bir gidiyordum bide erken doğuma sebep olmadı.
Kubrakokk Hshshzgsghzhshs peki bir sorun var mı şuan tedbir amaçlı vuruyorlar ama başka bi forumda hep 1 hafta içinde doğum oldu yazmışlar sizin iğneyi vurulalı ne kadar süre geçti
Hshshzgsghzhshs Kubrakokk ciğer geliştirici vurmadilar yatmadıgim için ama 22 haftalıkken iki doz yapılmıştı erken doğum riski vardi elhamdülillahh bişey olmadı
Girlmama Kubrakokk ya içeriği ne bilmiyorum sancı dursun diye ama magnezyum zaten ağrılarımız azalsın diye veriliyor kendi doktorunla iletişime geçtin mi yoksa sadece acildeki doktorla mı ilerliyorsun
Kubrakokk Girlmama Kendi doktorum ciddi bi sancı açılma vs yok problem olmaz dedi ama araştırınca hep 1 haftada doğum oldu yazmışlar o yüzden insan korkuyor
Girlmama Kubrakokk bakma sen onlara aklını bulandırma boşuna diyorum ya 5 hafta sonra doğurmuş kadın sancı çıktıktan sonra
Larraa Ciğer geliştirici erken doğuma sebep olmaz. Erken doğuma riskine karşı bebeğin ciğerleri hızla gelişsin diye yapılır. Açılmam, rahim ağzı kısalığım ve sancım varken 32+3 te yapıldı. 33+5 oldum çok şükür henüz doğum olmadı.