Elifimsib okuyananneeeee kabızlığın da etkisi vardır ama bebek büyüdükçe o gerilme hissi artıyor cidden ben de özellikle akşamları öyle hissediyorum bi de bebek bazen tek tarafta toplandığında patlayacak gibi oluyorum. Su azalması beni çok geriyor ya neden azaldı acaba suyum mu sızıyor da ben anlamıyorum diye düşünüyorum sürekli. Çarşamba günü kendi doktoruma gideceğim o zamana kadar bol bol su, havuç suyu, deveci armudu falan tüketmeye çalışıyorum. Size bir şey söylediler mi şu yüzden azalmış olabilir falan diye
okuyananneeeee Elifimsib ben ilk kızımda 29 haftalıkken suyu azalmış dediler 34 de suyum geldi ve doğum oldu. Aynı doktoruma takip oluyorum yine doktorum azalmış gibi dedi ama tamamen yok aşırı az değil tabi öyle olsa yatış veririm dedi. Bol su ve havuç suyu iç dedi . 2 gün önce tekrar gittim kendi doktoruma fena değil ama sıkı takip edelim doğuma kadar havuç suyuna devam dedi bir de peritanoloji doktoruyla birlikte bakalım dedi o da inceledi ve aslında su az değil bebeğin konumundan dolayı öyle olduğunu bebeğin kendini sıkıştırdığını söyledi ama yine de havuç suyuna devam edelim dedi.Suyu az olunca bebek strese giriyor ve keseyi patlatıyor erken doğum kaçınılmaz oluyor.Suyunuz sızsa anlarsınız . Su azlığı tamamen genetik ve net bir sebebi yok denilmişti ilk kızımdada.Sızıntı testi falan yapılmıştı her şey yolundaydı ama azdı suyu. 30 dan sonra gelişmedi gelişme geriliği de başladı 34. Haftada 1800 gr doğdu 14 gün küvezde kaldı ve şuan sağlıklı 4 yaşında. Bebeğe kilo aldıracak şeyler yiyin bende öyle yapacağım çünkü erken doğum ihtimalinde kilo çok önemli
Elifimsib Ssdg evet baş aşağı olmasıyla alakası olduğunu zannetmiyorum ben de ama doktor hiç bilgi vermedi çarşamba günü kendi doktoruma gideceğim o zamana kadar dikkat etmeye çalışıyorum ama bi yandan da içim içimi yiyor niye azaldı diye
Ssdg Elifimsib yok yok hiç tedirgin olmayım. Şimdi sizi biraz rahatlatalım ☺️ benim yakın bir arkadaşım var o da bizler gibi biraz pimpirikli çok şükür oğlu büyüdü 3 yaşında oldu bile.. o 5.5 aylık hamileyken uyuduğu esnada bir uyanıyor ki yatağı su içinde altına kaçırmadığına emin hemen hastaneye gidiyorlar gerçekten suyu sızmış. Enfeksiyondan dolayı olmuş. Ama tam zamanında 4 kilo bi tosuncuk doğurdu bol bol havuç suyu içmiş o dönem sizde korkmayın inşallah bir şey olmaz
Elifimsib okuyananneeeee çok teşekkür ederim gerçekten dün kendi doktoruma gidemediğimden ve gittiğim doktor da adam akıllı bilgi vermediğinden dolayı aşırı stres olmuştum. Sınırın altına falan düşseydi aşırı azalsaydı o doktor da su iç deyip göndermezdi heralde diye düşünüyorum. Dün 670 gram haftasıyla uyumlu dedi ama dediğiniz gibi su azalması durumunda erken doğum ihtimali kaçınılmaz gibi oluyor her ihtimali düşünüp ona göre beslenme konusunda biraz daha dikkat etmeye çalışıyım bende. İnşallah sıkıntısız bi şekilde zamanında kucağımıza alırız bebişlerimizi🙏 herhangi bi değişiklik olursa durumunuzla ilgili haber verir misiniz benzer durumlar olunca insan daha çok merak ediyor
Ssdg okuyananneeeee en çok ne kilo aldırdı acaba ya bende kiloya çok takılıyorum benim doktorum da sizin dediğiniz gibi diyor ne kadar kilolu olursa yaşama şansı o kadar artıyor diye bende erken gelecek diye korkuyorum bugün inanılmaz bi ağrım vardı bi doktora gitsem rahatlayacağım 😢 inşallah bir şey yoktur bebekte 😔😔😔
okuyananneeeee Elifimsib tabi ki ama 2 hafta sonra kontrolüm . Ne önerirlerse bana bende size yazarım doktoruma çok güveniyorum çünkü profesör diye sırf ondan doğum paketi aldım ilgili diye
Elifimsib okuyananneeeee çok teşekkür ederim cidden bakalım ben de kendi doktoruma gidince ne diyecek. O da az derse içimin rahatlaması için perinatologa giderim muhtemelen
Ssdg danla2711 evet ben birde farkında olmadan hızlı yürüyüp ters hareketler yapabiliyorum ya ne biletim normaldir belki biz çok takıyoruz sağlıkla gelsinler 😔😔
danla2711 Ssdg ay hayatımız stressiz değil ki hep bir yerlere bir şeylere yetişmek zorundayken buluyorum kendimi 🥲 mesela bazı sabahlar ve akşamları otobüse yetişebilmek için hızlı yürüyorum 🫠 işte eğilip kalkıyorum bazen kovalar falan taşıyorum napalım Rabbim ömür verecekse her türlü verir diye kendimi sakinleştiriyorum♥️
Elifimsib Ssdg ya çok teşekkür ederim Allah razı olsun gerçekten bu dönemde ister istemez hepimiz kafamıza takıyoruz her şeyi ama burada yardımcı olan birilerini görmek iyi geliyor. İnşallah hepimiz zamanında ve sağlıklı şekilde kucağımıza alırız bebişlerimizi 🙏
okuyananneeeee Ssdg genelde kefir , avakodo , yumurta , kuruyemiş , ceviz , muz , kaşar peyniri diyorlar . Biraz da bünye ile alakalı mu bilmiyorum ama kızımda çantam da kaşarla geziyordum inanın ama almıyordu . 30. Hafta bile bana yeterli şuan 23 daha çok erken
Ssdg okuyananneeeee öyle demeyin inşallah zamanlıca normal bir şekilde gelişimi tam olarak gelsin bende sizin gibi düşünüyorum hep diyorum ki bi 30 şu haftaları görebilsem sonradan hemen kendi kendime kızıyorum zamanlıca gelsin diyorum 😔
Ssdg danla2711 gerçekten öyle neler duyuyoruz neler… çok güzel örneklerde var bir o kadar kötü örnekler okumak istersek onlarda var biz hep güzel düşünelim ki güzel olsun 🌸🌸 rabbim yiyecek ekmeğini yazdıysa bebişlerimiz gelir bir şekilde 🌸🤲☺️
biranne_birbebek Ssdg 24 haftadayız bizde karnımda sertleşme, bebek hareketlerinde azalma hissediyordum. Ara ara bıçak sağlanması gibi şeyler de vardı magnezyuma başladık geçti. Bence doktorunuzla görüşün🌸
Ssdg biranne_birbebek bakalım yarın gideceğim beni kasılma değil de baskı korkutuyor çalışıyorum birde gündüz birden bire o baskı olunca yüzüm bembeyaz oluyor arkadaşlarım ne oldu vs dese de pek onlarla da paylaşmayı sevmiyorum … klasik iş yeri arkadaşı zorlanıyorum umarım bu haftalarda olan geçici şeylerdir bunlar
fatma2546aras Ssdg yok korkma korkulacak bir durum yok benımde oluyor baskı büyüdüğü ıcın rahımde genişliyor ve buda baskıys sebep oluyor normal yanı korkulcak durum yok