Merhaba kızlar bana göre Çokta pozitif olmayan doğum hikayemi anlatmak istiyorum. Üç gün önce tam 39. Haftama girdiğim saatlerde 13 saat süren epidural anestezi ile doğum yaptım. Akşam 22:30 gibi çok hafif bir su gelmesi olduğunu fark ettim biraz Sancım da vardı riske atmak istemedim hastaneye gittim ama geri döneceğimi bilerek gitmiştim hiç doğum yapacağımı düşünmüyordum. Hastanede NST’ye bağlandığında birden suyum patladı hemen alttan muayene ettiler ve daha çok akmaya devam etti 2 santim açıklığım olduğunu söyledi ve yatış yaptılar. 23:30 gibi antibiyotikli serum taktılar enfeksiyon kapması diye tahminimce içinde suni sancı vardı ama bana bir şey söylenmedi serumdan yarım saat sonra sancılarım başladı düzensizdi ama çok şiddetlidi. Her sancı geldiğinde sedyenin kollarını tutup ayaklarimi yerlere vurduğumu hatırlıyorum tüm koridorda sesim yankılanıyordu çok acı çekiyordum. Normalde doğumda sancı çekeceğimi biliyordum ama bu kadar fazlasını hiç düşünmemiştim şu an düşününce diyorum 10 saat bu sancıyı nasıl çektim. Sonra sancı araları gittikçe kısalmaya başladı ama şiddeti de gittikçe arttı en son çığlıklarım arasında beni sezaryene alın Doktorumu cagirin diye bağırdığımı hatırlıyorum hastaneyi biraz bebelerin başlarına yıkmış olabilirim. 10 saat sence sonrası açılma anca dört santime ilerledi hemen epidural anestezi istedim doktorum da zaten açılmamın yeterince olmasını beklediğini söyledi. 10 saatte sadece iki santim açılmıştı. Epiduralden sonra hayata tekrar döndüüğümü hissettim ve zaten her şey birden hızlanmaya başladı açılmam arttı. Epidel’den 2 saat sonra açılma tamamlandı ve doğumhaneye alındım. Başlarda güzel ıkınıyordum ama sonra yorgunluktan yeterince ıkınamadım yanımdaki ebe bana çok yardımcı oldu elleriyle baskı yaptı. 12.35 de oğlum dünyaya geldi.Çocuğumun sesini duyduktan sonra her şeyi unuttum şu an yaşadıklarımı yeni yeni hatırlamaya başlıyorum. Akşam 23:30’da başlayıp öğlen 12:30’da biten uzun ve sancılı bir doğum oldu ama gerek hastaneden gerek personellerinden Ebelerden hemşirelerden o kadar memnun kaldım ki doğumdan sonraki süreç benim için çok güzel geçti. Bu arada çok ufak bir Dikişim var ama çok zorlamıyor günlük hayatıma çok kolay dönebildim.
Herkesin doğum hikayelerinde ki son cümlesi olan” Bebeğinizi kucağınıza aldığınızda çektiğiniz tüm acılar geçiyor” diyip hepinize bol şans diliyorum anneler♥️🤗